donderdag 13 augustus 2020

Wortels verwijderen

Wortels verwijderen

De exacte kosten hangen grotendeels af van de lengte van de boomwortels maar ook de dikte. Dikke wortels zitten namelijk veel vaster in de grond dan dunne wortels en zijn deze dus moeilijker te verwijderen. Wilt u graag weten wat het kost om uw oude wortels uit uw tuin te laten verwijderen en te laten afvoeren?


Wortels verwijderen

Standaard verwijderen wij een boomstronk tot ca. In het geval deze diepte gewenst is, is er wel een klicmelding nodig voordat we kunnen frezen. Een enkele wortel verwijderen is nog te doen.


Het uitsteken en weghalen van de gehele bamboe wortel is een ander verhaal. Uitgraven met de hand is een optie echter is deze lastig omdat de wortels zeer houtig zijn en deze laten zich lastig doorsteken. Een halfdode boomstronk is een lelijk obstakel dat niet uit zichzelf weg zal gaan. Er zijn vier manieren om een boomstronk te doden: je kunt de stronk natmaken met een zoutoplossing, hem verbranden, hem tegen de zon beschermen of de stronk in stukken hakken.


Nadat de boomstronk afgestorven is, kun je hem verwijderen en het gat dichtmaken. De wet heeft daar een duidelijk antwoord op geformuleerd en bepaalt dat u doorgeschoten boomwortels verwijderen mag in uw tuin. De buren hoeft u dus niet eerst schriftelijk aan te manen wanneer u overlast hebt van wortels van planten en bomen van de buren. U kunt dus gewoon de boomwortels verwijderen , mits u geen schade toebrengt bij het weghalen! Belangrijk is te onthouden dat je alle wortels goed uit de bodem moet verwijderen en echt een groot gedeelte boven de grond weg moet halen.


Dan kun je daarna de klimop langzaam dood laten gaan, waarna deze gemakkelijk van de ondergrond af te trekken is. Dat alle wortels weggehaald moeten worden heeft te maken met de overlevingsdrang van deze plant. Hierboven is te zien hoe we boomwortels en boomstronk van een naaldboom verwijderen met een stobbenfrees, ofwel stronkenfrees. Boomwortels verwijderen met stronkenfrees, hoe werkt het? Voor het verwijderen van boomwortels van reeds gekapte bomen gebruikt men een stronkenfrees.


Wortels verwijderen

Dit is een machinale frees waarmee de overgebleven stam en de wortels tot op een diepte van centimeter onder het maaiveld kunnen worden verwijderd. Hoewel bamboe omwille van haar schoonheid bekend staat als een sierlijk onderdeel van een landschap, is het mogelijk dat je bamboe dat problemen veroorzaakt zal moeten verwijderen. Tegenwoordig worden er in kwekerijen.


In onze tuin zitten bamboe wortels die verwijderd moeten worden. Na drie dagen zagen, hakken en scheppen is ongeveer de helft er uit. Of is een tuinfrees daar niet geschikt voor?


Als je met kunstgras gaat werken zou je misschien meer gif kunnen gebruiken maar ja als je het milieu in acht wilt houden dan wordt het een ander verhaal. Je zal dan de oppervlakte moeten omploegen en de wortels verwijderen , dit kan evt. De wortels van de boom liggen vaak dieper dan gedacht, waardoor de stronk stevig in de grond verankerd is. Een boomstronk verwijderen lijkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dat mensen er te lichtzinnig over denken. Het verwijderen van de boomstronken en wortels vergt dan de vakbekwaamheid van een hovenier (met freesmachine).


Wij werken voor het verwijderen van grotere coniferen met kettingzaag en soms nog een graafmachine om de klus goed en efficiënt uit te voeren. Ook voeren wij de coniferen af met de aanhanger of door een container te plaatsen. De truc is de klimop niet direct te gaan verwijderen. Laat de klimop enkele weken afsterven en indrogen.


Wortels verwijderen

Door het verdrogen van de klimop wordt de hechting van de wortels aan de gevel aanzienlijk minder waardoor je deze makkelijker kunt verwijderen. Des te langer je de klimop laat indrogen des te makkelijker het verwijderen wordt. Maar wij hebben nu eindelijk de bramenstruik van een dikke meter lang, meter breed en een kleine meter hoog uit onze tuin verwijderd. Of eigenlijk helemaal tot de grond toe gesnoeid.


Zij nestelen zich rond de wortels van de plant en zorgen voor een betere ontwikkeling van het wortelgestel, meer bloemen en meer vruchten. Lees meer Slakken natuurlijk verwijderen met nematoden! Hierbij maakt de MKA-chirurg het tandvlees bij de kies of wortelrest los. Soms boort de MKA-chirurg bot rond de kies weg. Het kan enkele maanden duren voordat het kaakbot volledig is genezen.


In de folder ‘ Verwijderen verstandskies of wortelrest’ leest u meer over deze behandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts