vrijdag 16 oktober 2020

Zomerbloeiende heesters

Struiken zie onze aanbiedingen! Zoek naar bloeiende struiken op de nieuwe KensaQ. Zomerbloeiende struiken Zomerbloeiende struiken zijn er volop.


De zomer is natuurlijk het bloeiseizoen bij uitstek. Veel tuinen zijn aangeplant met vaste planten.

Heesters of struiken zijn onmisbaar in de tuin. Sommige soorten kunnen worden gebruikt als haag of erfafscheiding. Ruik de lente Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin.


Er zijn vroeg bloeiende struiken (bloei vanaf april), zomerbloeiende struiken (bloei vanaf juni) en laat bloeiende struiken (bloei vanaf augustus). Door deze soorten met elkaar te combineren kunt u het hele tuinseizoen door genieten van bloemen. Bloeiende struiken zijn in de border ook prima te combineren met vaste planten.


Meer planten om een bijvriendelijke tuin te creëren vind je hier. Ook voor meer vlinders in je tuin vind je hier tips.

Wie in de zomer een bezoek brengt aan het tuincentrum zal daar altijd wel iets van zijn of haar gading aantreffen. Combineer je eenjarige langbloeiers met vaste planten en heesters die ook lang doorbloeien dan heb je al snel maanden een bloeiende tuin! Direct online bloembollen bestellen? Ga naar de tuinwinkel op viavtwonen. Schakel dan de vtwonen klushulp in!


Let ook op de sierwaarde van de planten als ze niet bloeien of kaal zijn. Zorg voor een altijd bloeiende tuin, kies dus lente- en zomerbloeiende heesters. Breng in de herfst ook kleur in je tuin, kies daarom ook heesters met een mooie herfstverkleuring of met opvallende siervruchten. In principe zijn alle heesters bloeiende planten, maar slechts een deel daarvan is spectaculair genoeg om als sierheester in de tuin te dienen.


Het is mogelijk om met heesters het hele jaar door bloei in de tuin te hebben. Bij hortensia denkt men misschien direct aan de bekende kamerplant, die rond Moederdag massaal wordt aangeboden. Vaak verdwijnen deze na de bloei in de tuin, alwaar ze uit kunnen groeien tot prachtige tuinplanten. Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken. Of ze ’s winters groen blijven of hun blad verliezen maakt niet uit.


Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of struiken, maar bomen. Terug Bij het woord heester , denken we vaak aan de klassieke (donker)groene struiken zoals buxus of ilex, maar er zijn er ook een heleboel waar in de zomer leuke bloemen aankomen. Welkom op de site van Plantentuin Esveld.

Klik hier om de volledig vernieuwde site te openen. Deze wordt niet meer bijgewerkt. De heesters met de zachtgroene bladeren zijn dan bezaaid met afgeplatte bloeiwijzen van roze tot karmijnrode bloemen. Spiraea japonica is een soort uit Japan en China. Het zijn vooral de laagblijvende rassen die populair zijn.


Dit zijn winterharde, houtige planten die vanaf de bodem vertakken. In de winter zijn veel planten in rust, maar er zijn enkele uitzonderingen die ook 's winters de show stelen. Maar wat zijn heesters eigenlijk? Denk maar aan de winterbloeiende vaste planten zoals kerstrozen, viooltjes en winterakonieten.


En er zijn er ook heesters die zich niets aantrekken van de kou en uitbundig bloeien of met een prachtig blad pronken. Het is bij uitstek een plant om achter in de border of in groenschermen toe te passen. Omstreeks half maart openen de bloemen van de gele kornoelje zich.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts