dinsdag 4 februari 2020

Waterdoorlatende bestrating

Groot assortiment Bestrating. De beste prijzen bestrating. MBI levert hiervoor de Drainsteen of Porodrain-steen, die beide geschikt zijn voor bestrating in woonwijken, dorpskernen en buitengebieden.


Waterdoorlatende bestrating

Ook grasbetonstenen of andere open bestrating als de NCB-klinker zijn geschikt om op een speciale fundering verwerkt te worden zodat waterafvoer optimaal is. Afkoppelen regenwater met waterdoorlatende bestrating. Door klimaatverandering, bodemdaling en verdergaande verstedelijking neemt de kans op wateroverlast door hevige regenbuien toe. Struyk Verwo Infra biedt naast waterdoorlatende bestrating diverse innovatieve producten voor het bovengronds afkoppelen van regenwater en klimaatadaptatie.


Bent u op zoek naar bestrating voor uw terras, oprit of bedrijfsterrein? Wij bieden u een uitgebreid assortiment van een hoge kwaliteit. Vind de voor u perfecte bestrating te vinden waar u jaren mee vooruit kunt. Het zijn vaak poreuze materialen of losse materialen, maar het kan dus ook een manier van bestraten zijn.


Waterdoorlatende bestrating

Het thema water is op dit moment erg actueel. Waterpasserende bestrating. Hemelwater dat op verhardingen valt wordt traditioneel in kolken verzameld en afgevoerd met behulp van riolering. De regenbuien worden echter steeds intensiever, waardoor de kans op wateroverlast toeneemt.


Ons rioleringsstelsel is hier niet op berekend. Omdat de bestrating poreus is en niet afwatert via een riool, wordt aanbevolen om de waterdoorlatende bestrating nagenoeg vlak aan te leggen. Bij de aanleg van stenen moet de vlijlaag (laag direct onder verharding) uit poreus materiaal bestaan, zoals lava of gebroken grind.


Waterdoorlatende bestrating

Dit geldt ook voor de ruimte tussen de straatstenen. Met welke regenbui wordt bij het ontwerp rekening gehouden? Het algemene werkingsprincipe van een waterdoorlatend verhardingssysteem met betonstraatstenen is als volgt.


Het hemelwater infiltreert via de waterdoorlatende betonstraatstenen, de voegvulling en de straatlaag naar de fundering. De aanleg van een waterdoorlatende bestrating Door bestrating van grotere oppervlakten kan het regenwater niet goed worden afgevoerd. Het water loopt weg via de riolering. Dit raakt overbelast en stroomt over. Wil je een oprit met een waterdoorlatende verharding laten aanleggen?


Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionele aannemers. Klik hier voor meer informatie. Halfopen bestrating voor de oprit.


Bij halfopen verhardingen voor de oprit kan het water via de voegen afvloeien. Maak je tuin klaar voor de toekomst! Straatsplit is een harde split met goede waterdoorlatende eigenschappen en hierdoor een ideale ondergrond voor bestrating.


Door dit split onder de bestrating te gebruiken kan de vorming van onkruid worden tegen gegaan. Daarnaast heeft straatsplit een mooie sierwaarde en is dus ook zeer geschikt als siergrind of decoratie. Struyk Verwo Infra heeft zowel waterdoorlatende als waterpasserende betonstraatstenen ondergebracht in het assortiment waterregulerende bestrating en een whitepaper over het ontwerp en de aanleg uitgebracht. Hier kan voor waterdoorlatende verharding gekozen worden. Aangeraden gebruik en uitvoering voor een duurzame parking met waterdoorlatende klinkers.


De waterdoorlatende bestrating voor parkings met klinkers van O2D wordt in het bijzonder aangeraden voor parkings die frequent worden gebruikt, met permanente bezetting, in droge zones of plaatsen waar geen onderhoud mogelijk is. Door een steeds dichtere bebouwing gepaard met een toename aan verharde oppervlakken, krijgen we steeds meer te kampen met wateroverlast. Bovendien zorgt dit voor een uitdroging van de bodem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts