donderdag 28 januari 2021

Zonnehoed zaaien

Verzending vanaf €in uur. De grootste collectie zonnehoeden vind je hier! Zonnehoeden tegen lage prijzen.


De mooiste en sterkste rode zonnehoed -planten komen voort uit een zogenaamde zadenvermeerdering. Scheurt de plant vroegtijdig? Dan is de kans groot dat het een zwakke plant wordt.

Daarna zullen ze in het voorjaar op komen. Wat je kunt doen, een deel nu nog buiten zaaien in een zaaibakje met goede zaaigrond. Toegevoegd na minuten: Goed groeiende planten zouden in de nazomer hun eerste bloemen kunnen geven. Ter plekke zaaien in september-oktober. De zaden zullen het voorjaar erop kiemen.


Let op: bij gecontroleerd zaaien het kan zijn dat het zaaisel een koudebehandeling nodig heeft. Ik vermoed dat het nu toch al te laat zal zijn om te zaaien want ontkiemen zullen die nu toch niet meer denk ik, althans buiten toch niet. Zo verzorg je deze populaire borderplanten.

Ze bloeien dan pas het tweede jaar. Echinacea is heel eenvoudig te zaaien. De kluiten kunnen eenvoudig gespleten worden met een spade of, met enig gewel gescheurd.


Het wordt stilaan lente en dus tijd om één van onze favoriete groenten te zaaien : tomaten! De beste zaaiperiode is vanaf half maart tot half april. Te vroeg zaaien heeft weinig nut omdat er dan nog te weinig licht is, waardoor je zwakke en ziektegevoelige planten krijgt.


Er zijn diverse cultivars welke een bloemkleur laten zien van lila tot geel en wit. Elke kleur, behalve blauw is tegenwoordig te krijgen. Ook na de bloei blijven de zaadhoofden nog lang mooi. Onze kleurenmix van de eenjarige zonnehoed Zaaien van de ruige rudbeckia. Het is een eenjarig soort, hij bloeit dus al in het jaar van zaaien.


Deze plant heeft een plekje in de volle zon nodig. Zaaien de zonnehoedzaden zo rond half april tot uiterlijk tot half mei in de volle grond. Rode zonnehoed combineren. De rode zonnehoed is een van de meest opvallende borderplanten.


De grote, margrietachtige bloemen in warme kleuren stelen de show en gaan prachtig samen met alle andere borderplanten. Het zaaien van de zaden kun je in huis doen in potjes en zaaibakken of buitenshuis eveneens in potten en zaaibakken of direct ter plekke in de tuin of direct in een voor de plantjes bestemde bloempot of bloemenbak. De echinacea is een schitterende vaste plant.

Bekijk dan onze moestuinkalender. U vind daar een geweldig overzicht van alle soorten zaden die u van januari tot en met december kunt zaaien. Deze zonnehoed is ook goed ter plekke te zaaien. Dat doe je in september - oktober. Nederlandse naagele zonnehoed.


Ze zijn onmisbaar in de tuin, trekken veel insecten en geven een goede snijbloem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts