vrijdag 3 juli 2020

Veel kalk in water

Plaatsing binnen drie werkdagen! Amysoft het beste bij u past. Efficiente oplossing zonder zout. Kalk in drinkwater: is dit schadelijk voor de gezondheid?


Het gevolg is dat we veel aan het schoonmaken en aan het ontkalken zijn.

Maar in hoeverre veroorzaakt kalk in drinkwater ook gezondheidsklachten? Of het nu gaat om esthetische, smaak- of dermatologische redenen, wellicht wilt u de kalk uit uw water verwijderen. Als u in een gebied woont waar veel kalk in het water zit dan kan dat een nachtmerrie zijn voor het schoonmaken van de keuken of de badkamer. Met name als hard water verwarmd wordt kan het nadelige effecten hebben. Maar water met veel kalk heeft een witte tint en een wat speciale smaak.


Vandaar dat mensen dit water niet zo graag drinken. Dat is één van de redenen waarom kalk uit het water geweerd werd. Voor sommige apparaten kan een teveel aan kalk schadelijk zijn op lange termijn.

Wanneer er veel kalk in het water zit, kunnen andere stoffen minder goed worden opgelost. Dat blijkt uit de hoeveelheid zeep en poeders die ineens minder nodig zijn. Ontkalkt water is dus puur milieuwinst. Argumenten als wassen lager dan graden gaan helemaal nergens over.


Je kunt ook zeggen: Gebruik helemaal geen waspoeder, of stop met wassen. Zachter water Het grondwater in (Zuid) Limburg bevat van nature veel kalk. Bij verhitting kan hard water kalkafzetting op de verwarmingselementen veroorzaken.


Daardoor is er meer energie nodig. Ook kan hard water leiden tot kalkaanslag op sanitair, tegels en glasservies. Wij hebben een ontkalker gekocht tegen het harde water.


Dat is een apparaat dat op de waterleiding is aangeloten waar het het huis binnen komt, het water wordt dat door een harsfilter gezuiverd en zo haalt het de kalk eruit. Hier dus geen vlekken meer op kranen, douchewanden en het voelt heerlijk aan met douchen. Er zit van nature kalk in het water.


Net als allerlei andere mineralen. De hoeveelheid ligt aan de plaats waar het water wordt gewonnen. Veel waterzuiveringsbedrijven halen het te veel aan kalk al uit het drinkwater, maar je ontkomt er niet aan dat er altijd kalk achter blijft in het water.


Beste Paul, Ik heb het een en ander gelezen over water uit leidingen.

Ook moet je de douche en de kranen goed bijhouden want het zit bij mij veel in de douchethermosstaat. Hoe hard is leidingwater in mijn gemeente? Ik woon nu inmiddels bijna jaar.


Kalk is namelijk slecht oplosbaar in water. Hoewel kalk de smaak kan beïnvloeden, is het niet schadelijk voor de gezondheid. Kalk in het water is niet schadelijk voor de menselijke gezondhei en ook planten en dieren hebben er geen last van. Om volledig te zijn is kalk (of beter nog calcium) onontbeerlijk voor mensen, dieren en planten. Het is belangrijk voor de vorming van tanden en botten en speelt samen met magnesium een belangrijke rol in ons zenuwstelsel.


Dit ligt veel lager dan wanneer u wast met zacht water. Bovendien zorgt de kalk ervoor dat de leidingen van bijvoorbeeld uw wasmachine verstopt raken. Dit komt omdat er een reactie ontstaat wanneer kalk en zeep met elkaar in aanraking komen. Hoe meer kalk er in het water zit, hoe hoger de kalkzeepvorming.


Een waterontharder van Kalk uit Water zorgt voor zacht water in de hele woning en bespaart tijd en geld. Zo geniet u van heerlijk kalkvrij water , bent u van de nadelen van kalk verlost en bespaart u op heel wat kosten. U heeft uw handen weer vrij voor andere zaken en geniet van meer comfort. Kinetico - Aquacare verlost u van de risico’s van te veel kalk in uw water.


Waterontharders kunnen in gebieden met hard water een grote uitkomst bieden. Deze machines halen namelijk een gedeelte van het kalk uit je water voordat het uit je kranen komt. Dit is niet omdat het water in ons land van slechte kwaliteit is, in tegendeel.


Het is omdat er in onze bodem veel kalk aanwezig is en dit dus ook in ons water beland. De vijverspecialist doet een watertest en komt tot besluit dat er teveel kalk in het water zit, daardoor zou de zonnebaars dood zijn. Ja dat wordt veel over geschreven en geadverteer big bussines.


Helaas is er maar een goede oplossing, alleen wanneer het water een hardheid heeft van ca. Duitse Harheid DH), is direct na de watermeter een ontharder plaatsen. In mijn tijdelijke vakantiebungalow was het water zo har dat ik direct overal kalkaanslag op zag zitten.


Het water was veel te machtig om te drinken. Na een eenvoudige installatie merk ik een duidelijk verschil! Minder snel hechting van kalk en het water smaakt aanzienlijk beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts