woensdag 22 juli 2020

Zilvervisjes temperatuur

Vandaag bestel snel in huis. De voordeligste online Drogist. Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven.


Zilvervisjes kruipen graag door naden en kieren en verspreiden zich zo door je huis. Verwijder oud papier Papiervisjes zijn er dol op papier.

In de reacties delen Radarbezoekers hun tips. Het meest geschikte leefklimaat voor de Zilvervis is een ruimte waar het vochtig is. De ideale temperatuur voor het zilvervisje is graden met een relatieve luchtvochtigheid van tot. Zodra het vochtniveau in de lucht lager is dan zal de Zilvervis uitdrogen. Bovendien eten zilvervisjes ook katoen en daarvan is in bed genoeg aanwezig.


De lengte van het zilvervisje is tot millimeter lang en is zilver van kleur. Binnen was de temperatuur gemiddeld graden maar we bleven de beestjes tegenkomen. Alle gaten en kieren dichtmaken lost het probleem niet op!


Ik ben informatie gaan verzamelen over de diverse visjes.

Laat mij dit alvast vertellen. Zoals eerder gezegd heb je globaal drie soorten visjes: zilvervisjes , ovenvisjes en papiervisjes. Voor het goed gedijen van het zilvervisje , is het een voorwaarde dat de temperatuur regelmatig boven graden Celsius uitkomt en het nooit vriest. Het zilvervisje heeft antennes die korter zijn dan het lichaam en is onbehaard. Het papiervisje kan goed tegen droogte en is daarom vaak te vinden in boekenkasten en dozen op zolder.


Maar zilvervisjes hebben een sterkere voorkeur voor vochtige ruimtes dan papiervisjes. Je vindt ze dan ook vaak in afvoerleidingen, aanrechtkastjes en badkamers. Ook onder de vloerbedekking of in een boekenkast kun je zilvervisjes aantreffen. Wat kun je doen aan zilvervisjes in huis.


Wil je zilvervisjes zelf bestrijden in je huis dan is dat goed mogelijk maar wees dan echt consequent en volg deze stappen goed op om zelf zilvervisjes te bestrijden. Breng de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid naar beneden en doe de verdere stappen van wering en zilvervisjesbestrijding. Verwanten waarmee zilvervisjes kunnen worden verwar zijn het papiervisje dat in drogere omgevingen leeft en vooral papier eet, en het ovenvisje dat bij beduidend hogere temperatuur gedijt en maar zelden meer wordt aangetroffen in woonhuizen. Uiterlijk lijken deze drie soorten erg op elkaar. Maar waar het zilvervisje graag op donkere, vochtige plaatsen leeft, leeft het papiervisje graag op donkere, droge plaatsen.


Ovenvisjes houden van een beduidend hogere temperatuur. Zowel zilvervisjes als papiervisjes zijn soorten die in Nederland erg veel voorkomen. Belangrijk is dat je de temperatuur in je woning niet laat uitkomen boven de graden Celsius. Het Zilvervisje gedijt namelijk het beste in warme (en vochtige) omgevingen.


Het blijkt dat deze beesten niet tegen peper kunnen.

Ze zullen er van eten, maar het niet. C of meer is, heeft dit beestje het erg naar zijn zin. Houd de temperatuur lager dan graden.


Hoe hoger de temperatuur , hoe sneller de zilvervisjes zich zullen ontwikkelen en hoe actiever ze worden. Berg al het (nog onaangetaste) papierwerk, tijdschriften of boeken op in goed afsluitbare, kunststof dozen of in plastic hoezen. Voer oud papier regelmatig af: laat het niet rondslingeren! In huis vindt het zilvervisje ideale plekken bij afvoerleidingen, in aanrechtkastjes en in badkamers, maar ook onder vloerbedekking of in boekenkasten. Extra maatregelen zijn nodig voor het bestrijden van papiervisjes.


Papiervisjes hebben gelukkig wel een andere zwakke plek: ze zijn gevoeliger voor temperatuur dan zilvervisjes. Temperaturen onder een graag of overleven papiervisjes doorgaans dan ook niet. Zeker niet als de lage temperatuur gecombineerd wordt met lage luchtvochtigheid. Nederlandse markt en verder nog wat over de Franjestaarten familie waar de zilvervis onderdeel vanuit maakt.


Veel plezier met het vinden van je zilvervisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts