donderdag 9 juli 2020

Zaadjes moestuin

Bestel je tuinzaden bij De Bolster. Snel leverbaar uit eigen voorraad! Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Zaden kopen voor je moestuin ?

Wat is er makkelijker dan online uw moestuin zaden bestellen? Kijk en bestel vrijblijvend online alle. Allemaal lekker, makkelijk en 1 afgestemd op de MM-app. Nu extra voordelig: korting op alle zaden.


Zaaikalender voor de moestuin : Voor de beginnende moestuinliefhebber is het soms is het vaak raden naar wat hij in een bepaalde maand al dan niet zou kunnen zaaien of planten. Groenten zaaien in eigen moestuin. Welke de plantafstanden ongeveer bedragen en wanneer er dan zou kunnen geoogst worden.

Wij hebben moestuin zaden van veel verschillende soorten groente n, fruit en kruiden, zowel makkelijk te verzorgen varianten als zaden voor echte kenners. Moestuin zaden voor weinig geld. Als je een zaadje zo ver onder de grond stopt dat ze niet meer boven de grond kan komen, dan zullen de zaden dus niet kiemen maar onder de dikke laag grond schimmelen of rotten, of gewoon wachten tot de gelegenheid komt om alsnog te kiemen (bijvoorbeeld als je de gebruikte grond waar niets in kiemde in de tuin gooit, soms kiemen er dan alsnog zaden door de veranderde omstandigheden). Een grote trend op dit moment is een eigen moestuin beginnen.


Als u zaad wilt kopen voor groenten dan kunt u bij ons kiezen uit meer dan 2verschillende soorten. Van boerenkool tot veldsla of aubergine. Komkommer en tomaat uit eigen tuin? Dat is het allerlekkerste.


Zelfbouw kassen zijn goed verkrijgbaar en tijdens regenachtige dagen kun je alsnog doorwerken aan (het begin van) je moestuin. Als je zelf groenten vanuit zaadjes wilt opkweken en oogsten is het van groot belang de eerste fases zo goed en optimaal mogelijk te begeleiden. Maar voor de moestuin is dat laatste juist goed. Om de zaadjes te oogsten pluk je een uitgedroogde bloem, breek die open en je ziet dit: Zaadjes van het Afrikaantje.


Genoeg voor een heel veld. Maar dat was veel werk en eigenlijk was dat ook maar schijn, want buiten staan toch ook links en rechts vruchtgewassen in de moestuin. En spade diep de grond uit de kas is zeker niet voldoende om ziekten of schimmels die in de grond zitten te verwijderen, want die zitten vaak dieper dan spade.


Bloembollen en zaden op beslist.

De tijd die een zaadje nodig heeft om te kiemen (de kiemduur), verschilt per plantensoort. Voor die langzame kiemers wordt vaak een indicator-plantje meegezaaid (radijs), om te kunnen zien waar er gezaaid is. Om een eigen moestuin te beginnen heb je wel wat benodigdheden nodig. Uiteraard plantjes of zaadjes voor groente, fruit en kruiden, maar ook potjes en labels. Met ons tuinhout maak je heel eenvoudig je eigen kleine moestuin wanneer je weinig ruimte in de tuin hebt.


Hierdoor is voor iedereen een eigen moestuin beschikbaar. Binnen ons aanbod van groentezaad en kruidenzaad vind je onder andere zaden voor basilicum, oregano, peterselie, komkommers en courgette. Bijvoorbeeld bloempotten, tuingereedschap of vogelhuisjes.


Kruiden kweken in je eigen moestuin , kas of groentetuin? Zaai basilicumzaden voor in potjes, zaaien in de volle grond lukt in het voorjaar niet of slecht omdat de grond dan nog te koud is. Bovendien hebben moestuinzaadjes weinig diepte nodig.


De stelregel is dat je een zaadje zo diep zaait als dat het zaadje groot is wanneer je het verticaal houdt. Tip: Sommige gewassen kun je beter niet naast elkaar zetten! Het is leuk om te zien hoe uw eigen groenten groeien.


Vervolgens kunt u de groenten zelf oogsten en meteen verwerken in een heerlijke maaltijd. Verser kan de maaltijd niet worden. En het is natuurlijk hartstikke gezond. Veel groenten kunnen ook gemakkelijk in potten, vierkante moestuin bakken of op balkons gekweekt worden.


Een groentetuin aanleggen is een leuke bezigheid. Maak heel eenvoudig je eigen moestuin met groenten van eigen grond. Zelfs op een balkon kan je al een kleine groentetuin aanleggen.


Maak uw keuze uit tomaten zaden, sla zaden, komkommer zaadjes en nog veel meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts