woensdag 1 april 2020

Vloeibare kali

Het resultaat van het gebruik van vloeibare kali is een betere opbrengst, een verlaagde gevoeligheid voor droogte en (nacht)vorst en een beperking van de gevolgen van schimmelziekte. De kali bevat slechts fosfaat, waardoor uw mineralenbalans –net als bij het gebruik van hydrokalk– in tact blijft. Het verspreiden van de vloeibare kali gebeurt met onze zelfrijdende spuitmachine.


Een voordelige manier om chloorvrije kali toe te dienen. Wij verzorgen zowel het transport als de verspreiding van de kali. Een dik ( droge stof), vloeibaar en kalirijk nevenproduct dat vrijkomt bij de bereiding van aardappelzetmeel uit fabrieksaardappelen.

Proeven van het Louis Bolk Instituut met verschillende meststoffen wijzen uit dat protamylasse als meststof niet alleen veel, maar ook razendsnel stikstof afgeeft. Potato Protein Liquid (PPL) is vloeibare organische stikstofhoudende kalium meststof dat vrijkomt bij de zetmeelwinning. Kaliflow is een vloeibare kali vanuit een fermentatieproces met lage gehaltes stikstof en fosfaat.


De Kali voorziening via N-xt NKS bladmeststof is zeer effectief. Liter (kg) N-xt NKS is gelijkwaardig aan 1kg patentkali. N-xt NKS heeft dus minstens een 5x hogere efficiëntie dan de gangbare kali -korrelmeststoffen. NatuC is een vloeibare stikstof- en kaliumhoudende zwavelmeststof vanuit een fermentatieproces geschikt voor de basisbemesting.


Een geheel andere aanwending van mest is vloeibare kali , oftewel Recykal.

Deze meststof die veel gebruikt wordt door biologische telers, wordt door Loonbedrijf Breure uitgereden met een getrokken tank op cultuurwielen. Deze mesttank is voorzien van een doorstroommeter met afgifteregeling en heeft een werkbreedte van meter. Vinasse is een vloeibare organische stikstof- en kaliumhoudende meststof vanuit een fermentatieproces geschikt voor de basis- en bijbemesting. Vinasse is chloorarme kali houdende meststof die op alle grondsoorten en in vele teelten kan worden ingezet. Daarnaast komt de stikstof uit deze meststof snel vrij en te leveren in verschillende samenstellingen.


Al deze produkten zijn vloeibaar en worden uitgereden met een 3-wieler met sproeibomen voorzien van sectieafsluiting en Gps. Wij leveren verschillende soorten organische meststoffen, waaronder vloeibare kali. We denken mee over de meest optimale samenstelling voor elke toepassing.


Bierum – Loonwerkersbedrijf Bos Agra Service uit Bedum spuit met vloeibare kali over bouwland van akkerbouwer Veenkamp in Bierum. De meststof is afkomstig van de aardappelfabriek Oostermoer. Per hectare wordt 6kilo zuivere kali gespoten. Dankzij de fijne verdeling heeft u snel resultaat. U kunt tekorten aan ijzer, magnesium, kali en zwavel met deze bemesting vlot verhelpen.


Vloeibare (blad-)meststoffen zijn direct opneembaar. Onze adviseurs informeren u graag over de verschillende vloeibare meststoffen. Van Iperen heeft diverse vloeibare meststoffen in het assortiment.


Wij kunnen u vloeibare Kali leveren tegen gunstige prijzen, zit u op zwaardere grond dan spoelt de Kali niet uit en kunnen wij deze ook zeer goed uitrijden over de (eventuele) vorst. Zit u op lichtere grond bestel dan tijdig uw vloeibare Kali zodat wij deze op het door u gewenste moment kunnen uitreiden op uw percelen.

Vinasse- kali valt onder overige organische meststoffen. Dat betekent dat het product buiten de gebruiksruimte van 1kilo stikstof uit dierlijke mest valt. Vinasse telt wel mee voor de stikstofgebruiksnorm en de fosfaatgebruiksnorm.


De hoeveelheid stikstof telt voor procent mee, de hoeveelheid fosfaat voor 1procent. Sommigen bestaan al heel lang, zoals urean. De laatste jaren komen er in toenemende mate ook producten beschikbaar die afkomstig zijn uit mestscheiding en mestverwerking, luchtwassers en industriële reststromen (bijvoorbeeld uit de voedingsindustrie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts