woensdag 1 april 2020

Vlooienplaag

Vlooienplaag

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Zeer Effectieve Rattenverdelgers. Ontdek ons aanbod en bestel snel! Doeltreffende Mollenklemmen! Beste resultaten voor vlooien plaag op Finecomb.


Alle merken ongediertebestrijding! Ongediertebestrijding vanaf €39. Bespaar tot wel via kiesproduct. Als u last heeft van een vlo, dan zijn er bijna altijd meerdere vlooien aanwezig.


Dit betekent dus dat in feite last heeft van een echte vlooienplaag. Helaas komen vlooienplagen in Nederland vaak voor. Dit komt omdat vlooien zich snel verspreiden en hardnekkig te bestrijden zijn. Vlooienplaag in huis: bijtende vlooien op de vloer Veel mensen hebben het wel eens mee gemaakt na het thuis komen van vakantie of na een lange tijd niet thuis te zijn geweest: een vlooienplaag. Allemaal kleine zwarte beestjes op de vloer is even schrikken.


Vlooienplaag

Waar komen deze bloedzuigende bijters toch vandaan? Dus voordat de vlooieneitjes de kans krijgen om uit te komen en ze zich gaan verbergen in elke hoek van je huis, zijn volgende stappen onmiddellijk nodig. Het eerste wat je moet doen is vrijwel alles grondig stofzuigen. Vlooienplaag … Net zoals ieder jaar signaleren dierenartsen dit najaar een vlooienplaag bij vele katten- en hondeneigenaren in huis.


Zodra het buiten weer kouder wordt en de verwarming binnen weer aangaat, komen de vlooieneitjes massaal uit. Bovendien kunnen bepaalde soorten vlooien ook boerderijdieren lastigvallen, zoals geiten of varkens. Vlooien leven graag op behaarde levende wezens. Het ruikt wel een beetje, maar nat paarde stro helpt absoluut tegen vlooien. Vlooien, hoe u een probleem herkent, de overlast en de oplossingen.


Rentokil geeft u advies over vlooienbestrijding. Vaak is dat een tapijt, maar ook op een houten of stenen vloeren kan een vlooienplaag ontstaan. Belangrijk om te weten bij de bestrijding van een vlooienplaag is dat procent van de plaag in de omgeving aanwezig is (de helft eitjes, een derde larven en procent poppen) en slechts procent op je huisdier. Aangezien een vrouwelijke vlo in haar leven 2. En de vlooien bevinden zich dus niet alleen op het dier, maar (vooral) ook in de omgeving.


Zo kan je ze doeltreffend bestrijden? Wie dit jaar te kampen heeft met vlooien weet dat de beestjes hardnekkiger zijn dan vroeger. In veel gevallen is behandeling van de omgeving nodig, omdat de vlooien anders steeds weer opduiken om zich op jouw huisdier(en) te nestelen. Wanneer een vlooienplaag niet gezien wordt of verkeerd behandeld wordt, kan deze maanden aanhouden. Normaal berokkenen de vlooien bij de mens weinig last, omdat ze niet op de mens kunnen overleven.


Vlooienplaag

Maar ze kunnen wel bijten op onderarmen en –benen. Na een vakantie – als de dieren een tijdlang afwezig zijn geweest – of als het huisdier overlijdt of wordt weggedaan, kan er sprake zijn van een echte vlooienplaag. Als dierenarts krijgen wij dagelijks vragen over vlooien, en vooral over de bestrijding van vlooien bij de hond en de kat. Een vlooienplaag vormt immers nog steeds de grote schrik voor veel huisdiereigenaren.


Als er al een vlooienplaag over de vloer is, kan het voor ieders gezondheid het beste zijn om toch naar een chemisch antivlooienmiddel te grijpen. Gebruik deze middelen alleen wanneer je het echt niet meer op een andere manier op kunt lossen. Vijf tips om een vlooienplaag in huis te voorkomen. Dit houdt de vlooien op afstand. Maak je eigen anti-vlooien kruidenmengsel.


Vlooienplaag

Vul een pan met liter water en voeg hier kopjes met verse rozemarijn aan toe. Kook dit mengsel vervolgens zo’n minuten. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.


Stofzuig regelmatig, vooral op plaatsen waar je huisdier ook komt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de vlooienplaag terugkeert! Behandel je huisdier het hele jaar door, óók in de winter, tegen vlooien. Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen.


In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in het huis trekken. De cyclus waarin een eitje een volwassen vlo wordt, duurt ongeveer weken. Met deze gegevens in het achterhoofd kan je wel nagaan hoe snel een vlooienplaag ontstaat wanneer er geen actie wordt ondernomen. En een vlooienplaag in huis is erg vervelen zeker als je gebeten wordt door de vlooien. Mijn katten hebben beide nog nooit vlooien gehad.


Maar sinds vorige week viel het mij op dat ze best veel krabten. Nu blijk ik ineens een vlooienplaag te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts