maandag 23 september 2019

Teak schoonmaken

Bekijk ons uitgebreide TEAC assortiment. Specialistisch advies nodig? Laat je inspireren door ons grote aanbod TEAC. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis.

Ervaar het gemak van Wehkamp. Meld je vandaag nog aan om te kunnen reageren op nieuwe schoonmaak klussen. Hoe moet je teakhouten tuinmeubelen schoonmaken ? Hoe behoud je de kleur van teakhouten tuinmeubelen?


Is mijn gekochte houten tuinmeubelstuk onbehandeld of behandeld? Het assortiment teakhouten tuinmeubelen van Kees Smit Tuinmeubelen bestaat uit onbehandeld en behandeld teakhout: Natural teak en Old teak greywash. Maak teak schoon met groene zeep!


Groene zeep is een ideaal product voor het schoonmaken van uw meubels.

Vul een emmer of teiltje met wat warm water en meng hierin wat groene zeep. SEMCO Teak Cleaner reinigt verweerd teak en maakt teak weer als nieuw! Behandel je teak tuintafel regelmatig met groene zeep, deze is ook vettig en voorkomt dat vet afkomstig van vlees en etenswaren in het hout doordringen. Ben je niet zeker van de kwaliteit van je teak tuinmeubelen dan is het inwrijven met teak olie een goede zaak. Voor het schoonmaken van teak worden tegenwoordig veel producten aangeboden die goed zouden moeten werken bij het reinigen, verfrissen of bleken van teakhout.


Maar voor teak meubels is het hét schoonmaakmiddel. De voordelen van groene zeep zijn dat ze niet duur is, lekker fris ruikt en ontzettend goed werkt, zij verwijdert op teak houten meubels alle vlekken. Nog een voordeel is dat het teak hout niet verkleurt door het gebruik van groene zeep. Na het schoonmaken kun je er voor kiezen om je teakhouten tuinmeubels te behandelen. Het is dus 1 veilig te gebruiken.


Wanneer je wil dat je teak tuinmeubelen hun goudbruine kleur behouden is het van belang je meubels te behandelen met teakolie. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Als u inderdaad de tafel zo intensief gaat gebruiken dan kunt u deze het beste goed beschermen. Wij adviseren u dan ook uw nieuwe onbehandelde teak tafel te behandelen met Natural woodsealer. Dit is een watergedragen impregneerolie die het teak hout beschermt tegen water, vetten en olie.


In teak zit een bepaalde olie, daarom is het hout ook zeer geschikt om voor buiten te gebruiken. Deze olie zorgt ook al voor een eigen beschermlaag, het is een zeer vettige houtsoort.

Teak tafel om de zoveel dagen behandelen met groene zeep. Teakhout is van nature al vettig hout. Na een lange herfst en winter zit er vaak flink wat aanslag op de teakhouten tuinmeubels. Zelfs als de meubels afgedekt zijn geweest, zullen ze toch nog schoongemaakt moeten worden.


Ook tijdens het voorjaar- en zomerseizoen is een tussentijdse onderhoudsbeurt gewenst. Teakdek reinigen met een componenten SEMCO teak reiniger. Bij de duurzame methode wordt gebruik gemaakt van de componenten SEMCO teak cleaner, die tot staat is om zelfs een extreem vervuil of een sterk vergrijsd teakdek weer geheel de kleur van nieuw teak te geven. Deze methode verwijdert ook vet en olievlekken op het teakdek.


Duurder en kwalitatief goed teak is keihard. Dat mag je best wel met een stevige borstel met de nerf mee te borstelen. Hoe weet je welk teak op uw boot ligt? Nog even terugkomende op je vraag of je een teakdek met schoonmaak azijn kunt schoonmaken.


Ik heb het zelf nooit gedaan en zal het ook niet snel doen. Azijn is een zuur en zal altijd bepaalde stofjes in het teak oplossen. Ik zit te bedenken waarom je azijnzuur wilt gebruiken ? Na verloop van tijd worden buitenmeubelen vuil en kan het zijn dat jij jouw teak tuinmeubel wilt schoonmaken. Gebruik bij nieuwe teakhouten tuinmeubelen altijd een zachte borstel, zodat je de natuurlijke waslaag niet verwijdert. Bij oudere tuinmeubelen kun je gerust een harde borstel gebruiken om het goed schoon te maken.


Hoe verwijdert u groene aanslag van uw teak tuinmeubelen? Als uw teak tuinmeubelen het hele jaar door buiten staan, kunnen ze een groene of donkere waas krijgen. Dit is het resultaat van algen- en mosvorming, die ontstaat na een vochtige periode.


Gelukkig is het verwijderen hiervan vrij eenvoudig. Groene aanslag verwijderen van teakhout: hier lees je hoe je dat doet! Je hebt niet veel meer nodig dan water, soda en groene zeep. Als je toch de oorspronkelijke bruine kleur wil behouden, behandel dan je meubel direct na aankoop met speciale teakolie of ‘ teak sealer’ en werk opnieuw in de richting van de houtnerf.


Is je teak vergrijsd en wil je de kleur herstellen, dan zijn daarvoor ‘ teak renewers’ verkrijgbaar. Hierdoor krijgt het hout ook een langere levensduur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts