dinsdag 9 juli 2019

Duivenoverlast op balkon

Bekijk ons gehele assortiment online. Zoek naar duiven verjagen op de nieuwe KensaQ. In dit artikel vind je tips en trucs over duiven verjagen van balkon. Vind duiven verjagen als je nu zoekt.


Mijn balkon wordt veelvuldig door de duiven ondergescheten en gebruikt als roddelplek, met alle gevolgen vandien!

Als je ergens last hebt van duiven, bijvoorbeeld op het balkon , moet je je eerst afvragen waarom de duiven daar eigenlijk zijn. En ze zijn daar omdat er een bron van voedsel en een water is. Om te beginnen moet je die beide van hen wegnemen.


Ik heb inmiddels een net op mijn balkon gehangen, helaas is het heel lastig om een zijkant dicht te krijgen waardoor ze alsnog (wel minder vaak) op mijn balkon kunnen landen en een fijne boodschap achter kunnen laten. Alhoewel Avonda Faunabeheer vooral duiven vangt voor zakelijke klanten, ontvangen wij ook regelmatig vragen van particulieren die duivenoverlast ervaren in hun tuin of op hun balkon. Met deze doe-het-zelf oplossingen kunt u de duivenoverlast bestrijden.


Let wel, dit zijn symptoombestrijdingen en vaak geen definitieve oplossingen.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je besmet wordt door deze ziektes. Ook de slordige nesten die ze bouwen, bevatten veel insecten en ander ongedierte. Kom daarom zo snel mogelijk in actie met onze tips tegen duiven als je merkt dat duiven veelvuldig op je balkon landen.


Houd uw tuin vrij van voedsel Stop met het voeren van kleinere vogels, op dit voedsel komen ook de niet gewenste vogels als stadsduiven en andere plaagdieren op af. Daarnaast kunnen duiven ook niet goed tegen de geur van sterke en pittige kruiden. Beste experts, ik wil graag op een diervriendelijke manier van duiven af die op mijn balkon zitten.


Ze hebben zelfs maling aan de kat. Zie je telkens duivenpoep op je balkon en veroorzaken duiven overlast op je balkon ? Het is verstandig om deze duiven weg te jagen. Behalve de schadelijke vogelpoep dragen duiven ook ziektes, zoals salmonella, met zich mee. Duivenoverlast op het balkon.


Daarbuiten zorgen duivennesten in sommige gevallen zelfs voor insectenplagen. Stadsduiven zorgen voor erge duivenoverlast. In de grote steden zijn duiven onmiskenbaar onderdeel van het straatbeeld. Door de ruime voorziening aan voedsel is de stad namelijk een aangename verblijfsplaats voor de duif.


Niet alleen door het voedsel, maar ook door het feit dat duiven zich graag nestelen op een harde ondergrond. Het voorkomen van duivenoverlast. Om duivenoverlast te voorkomen hebben wij verschillende mogelijkheden in de vorm van weringsmaatregelen.


Zelf bestrijden van duivenoverlast. Geeft u liever de voorkeur aan het zelf bestrijden van de duiven? Hiermee besmeuren ze uw balkon , terras, tuinmeubilair, tasten ze de laklaag van uw auto aan en het schilderwerk van uw woning en die van uw buren.


Zelf kunt u op balkons of vensterbanken werken met de flexibele pennen die op kunststof strips zitten. Een balkon lijkt ietwat op een rotswan welke de originele habitat van de duif. Deze zijn makkelijk te plaatsen en zorgen ervoor dat de duiven er niet kunnen landen. Het nadeel is wel dat uw woning al snel op een vesting kan gaan lijken en erg fraai is het natuurlijk ook niet. Hoe kom ik op een diervriendelijke manier van duiven af?


Op zich leuk, ware het niet dat ze alles onder poepen en ik met dit weer mijn was niet buiten kan op hangen. Wilde duiven en andere vogels lijken op het eerste gezicht onschuldig en onschadelijk. Toch zijn vogels vaak verantwoordelijk voor onhygiënische situaties en schade aan gebouwen. Ze worden algemeen aanvaard in het straatbeeld en worden vaak zelfs gevoerd.


Denk maar aan broodkruimels of korreltjes rijst die onbewust op het balkon zijn gevallen en bekers met water die niet zijn opgeruimd. Behalve dat je de broedplaats kun verwijderen, kun je ook andere trucs toepassen om de duiven te verjagen. Je kunt afkomen van duivenoverlast door: Het ophangen van een cd-slinger. Dan is het raadzaam om snel te handelen, de risico’s die de uitwerpselen van duiven met zich meebrengen zijn geen pretje.


In Nederland komt een aantal duivensoorten voor, waarvan sommigen zich sterk aan de mens hebben aangepast, zoals de tamme stadsduif en de houtduif. Kenmerkend voor duiven zijn de koerende geluiden. Je beschrijft het probleem en de ongediertebestrijder komt zo spoedig mogelijk langs.


Een afspraak maken is simpel: je belt of mailt Beestjes Kwijt en je kunt een afspraak maken voor duivenbestrijding. Mogelijk zul je eerst het een en ander moeten voorbereiden: zitten er bijvoorbeeld duiven op je balkon , dan zul je dat balkon eerst moeten. Balkons , richels, schoorstenen en dakgoten zijn favoriete gebieden voor vogels, hier vinden ze de beschutting die ze nodig hebben. Meeuwen zitten graag massaal samen op platte daken.


Elk gat, groter dan 25mm, dat toegang geeft tot uw gebouw, is een potentiële ingang voor duiven. Wanneer een duif eenmaal toegang heeft tot een balkon is het zeer waarschijnlijk dat deze een nest zal gaan bouwen en het balkon zal gebruiken als broedplaats. Daarnaast zijn de dieren verminderd in aantal die het op duiven hebben gemunt, zoals roofvogels, de wezel en de marter. Toen een duif een nest begon te bouwen onder het meubilair op mijn balkon , heb ik het apparaat eerst op de vloer gezet en daarna op de tafel. Last van duivenoverlast op het balkon ? Sinds vorig jaar trotse eigenaar van een mooie woning in Amsterdam.


Wegjagen, afschrikken en verjagen. Helaas heb ik op mijn balkon die aan mijn slaapkamer grenst heel veel last van duiven ( vooral in de ochtend). Een manier om de duivenoverlast te bestrijden is door de duiven te vangen.


Deze oplossing zorgt ervoor dat de overlast in de omgeving geheel verdwijnt. Lees meer over onze werkwijze. Meer weten over duiven vangen? Wilt u meer informatie over duiven vangen, duivenoverlast of de bestrijding daarvan?


Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kunt u in onze webshop hiervoor diverse artikelen voor vogelwering bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts