donderdag 23 augustus 2018

Bloemen orchidee

Bloemen orchidee

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Dat komt samen bij bloemenhuis orchidee. Met gepaste trots nodigen wij u dan ook graag uit in onze winkel aan het goylaan te utrecht.


Neem een kijkje en laat u omarmen door de geuren, kleuren en vormen van onze diversiteit aan boeketten. Of laat u informeren over onze bloemenabonnementen. Wij hebben besloten om eind augustus onze winkel in de Noordstraat te Roeselare stop te zetten. Bloemen Orchidee sluit de deuren. Hilde en Wouter wensen iedereen van harte te bedanken die heeft meegeschreven aan dit b(l)oeiend verhaal, voor de vele jaren trouw en vriendschap.


De Epidendrum Orchidee is een orchidee soort met kleine bloemen. Dit soort is bijzonder zeldzaam, voornamelijk doordat het een lastig te kweken orchidee is. Hij produceert kleine bloemen , soms zelfs zo klein als een speldenkop. Hij compenseert dit door er hier honderden van te ontwikkelen.


De Orchideeën die je bij Intratuin koopt staan al in speciaal samengestelde potgrond. Ze drinken het liefst onthard leidingwater. En denk ook aan speciale orchideeënvoeding.


De Orchidee staat het liefst in het licht, maar op tafel hebben ze het ook prima naar hun zin. Ook voor het bestellen van planten, zoals Orchideeën kunt u bij Euroflorist. Wij bieden een uitgebreid assortiment met Orchideeën in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo vindt u verschillende Phalaenopsissen in zowel glas, pot of mand uitvoering en ook als snijbloem in boeketten.


Bloemen orchidee

Hallo Mijn orchidee had twee takken met bloemen , gingen dood. Nu krijg ik een nieuwe tak inclusief nieuwe bloemknoppen aan de oude tak… dit heb ik nog nooit gezien. Maar hij word best zwaar en gaat erg hangen, is dit normaal voor een orchidee ? De bloem van een orchidee is meestal eenvoudig te onderscheiden van een andere bloem. De bloem is opgebouwd uit drie kelkbladen en drie kroonbladen.


Het middelste kroonblad is afwijkend qua vorm en vergroot (de lip), zodat het een platform voor insecten vormt om makkelijker het centrum van de bloem te bereiken. Met een schone vaas voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vinden jou bloemen het fijn om genoeg ruimte te hebben.


Bloemen orchidee

Verwijder al het blad dat onder water komt te staan. Dit doe je omdat de bladeren anders kunnen gaan rotten. Ook kunnen bloemen niet goed tegen de bacteriën die dan in het water komen. De meeste orchideeën hebben een groeiseizoen gevolgd door een rusttijd die enkele weken tot maanden duurt. In hun oorspronkelijke habitat valt die rusttijd samen met de droge tijd.


Bij ons wordt die droogte vervangen door de winter: de orchidee stopt met groeien tot de dagen in het voorjaar weer langer worden. We starten met een vrijblijvende afspraak om samen jullie wensen en ideeën door te nemen en samen verder na te denken over wat er allemaal mogelijk is. Aan de hand van voorbeelden gaan we samen op zoek naar de juiste materialen, bloemen , kleuren enz. Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. Vergelijk meer dan 1bloempotten.


Bloemen orchidee

Vragen over uw product of over uw klachten. Bel of mail met één van onze experts. Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel.


De orchidee past bij iedere stijl, dus deze schone verdient de titel ‘perfecte bloem ’. Zelfs aan tijgerprintjes, koeienvlekken en streepjes is gedacht. In een ‘dichte’ sierpot is dit moeilijk te zien. In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker. Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig. Maar waarschijnlijk is dat niet nodig.


Door het stoom in de badkamer voedt de orchidee zich namelijk al prima. Eigenlijk simuleer je op deze manier de natuurlijke omgeving van een orchidee , namelijk een tropisch vochtig klimaat. Na een week of zes krijgt de orchidee weer knoppen waar gewoon weer bloemen uit groeien.


Hiervoor kun je simpel een tak met bloemen afsnijden en in een vaas zetten, niet op de tocht en niet in de volle zon. Een orchidee afknippen en als snijbloem neerzetten. Hier kun je met gemak drie tot vier weken van genieten. Voor een orchidee is het helemaal niet erg om geen bloemen te hebben. Zolang er genoeg licht, voedsel en een goede temperatuur is, vindt de plant het wel welletjes.


Aan voortplanten wordt dan helemaal niet gedacht, dus bloemen zijn ook niet nodig. Als een orchidee genoeg licht, genoeg voedsel en een fijn temperatuurtje heeft, is de plant best tevreden. Hij neemt het er eens goed van en denkt helemaal niet aan de toekomst.


Dat verandert als zijn fijne leventje ineens wat minder fijn wordt. Ik heb in juni drie orchideen laten plaatsen in een grote schaal. Ze zitten nog gewoon in hun potje. Het is nu half augustus en stuk voor stuk vallen de bloemen eraf en de stengels worden bruin. Ik geef de plant iedere week een borrelglaasje water.


De groene bladeren verkleuren (nog) niet. Ik knip dan de oude bloemstengel af en hij gaat zo weer bloeien. De laagste prijs op Beslist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts