vrijdag 24 augustus 2018

Schuimbeton fundering

De oplossing voor particulieren. Het is licht van gewicht en werkt vochtwerend. Voordelen van een fundering met schuimbeton Het gebruik van een schuimbeton fundering heeft als voordeel dat het beton middels de toepassing met een slang op moeilijk bereikbare plekken kan worden. Om de nadelen in kaart te brengen moeten we ook weten wat schuimbeton nu eigenlijk is.


Een betonsoort die grote cellen heeft, ook wel celbeton genoemd. Schuimbeton is een hoogwaardig, homogeen celbeton van constante kwaliteit.

Niet te verwarren met cellenbeton. Deze complete vloeren hebben schuimbeton als isolerende fundering. Schuur op schuimbeton fundering.


De makkelijkste manier om een goede fundering voor uw schuur te maken is om eerst voor een schuimbetonvloer te zorgen. Vervolgens bouwt u uw tuinhuis of de schuur hier direct op. Voor de vloer van uw schuur kiest u bijvoorbeeld voor beton- of grindtegels, maar u kunt ook een betonvloer op. Naast de uitstekende isolerende werking is schuimbeton licht en sterk, bestand tegen vorst en dooi, vochtwerend en bestand tegen schimmels.


Lees meer over schuimbeton als fundering. Is schuimbeton geschikt als renovatievloer?

Ja, schuimbeton is uitstekend geschikt als renovatievloer. Wij produceren een uiteenlopend assortiment Faber Schuimbeton. Je kunt van ons een scherpe prijs en een goede werkvoorbereiding verwachten.


Vraag onze medewerkers naar gedegen advies en een vlotte levering. Hierbij wordt zowel de rand- als vloerfundering als één geheel uitgevoerd. De dikte van het schuimbeton wordt bepaald door de benodigde dikte van de randfundering en de dikte welke uit de evenwichtsberekening volgt (gewicht woning inclusief fundering = gewicht uitkomende grond). Het oppervlak van uw schuimbetonvloer wordt waar mogelijk door ons gladgestreken. Met schuimbeton onder de vloer zorgen we eerst voor de perfecte vloer- en bodemisolatie.


Zo heeft u nooit meer last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. In de meeste gevallen is dit een dekvloer van anhydriet, magnesiet of woonbeton. Nieuwe vloer binnen dagen klaar. Deze woning maakt deel uit van de zorg- en leefgemeenschap van een zorgboerderij. Zo kan het een goed alternatief zijn voor een fundering op palen.


Wel moeten we altijd rekening houden met wat erop gebouwd gaat worden: het kan alleen lichte constructies dragen. Wist je dat schuimbeton ongevoelig is voor schimmels en houtrot? Hierdoor heb je nooit meer problemen met je fundering en zullen ook de vochtproblemen in je woning gemakkelijk worden opgelost. Nu we alle voordelen van schuimbeton kennen is het ook tijd om wat aandacht te besteden aan de nadelen.


Door deze luchtbelletjes blijft het materiaal ook erg licht.

Maar schuimbeton heeft nog veel meer voordelen. De complete vloer dus schuimbeton als isolerende fundering. Wij noemen een aantal mogelijkheden voor u. Voor ondergronden die weinig draagkracht hebben is schuimbeton het ideale materiaal. Isolatie schuimbeton is hierdoor niet geschikt voor toepassing in dragende funderingen en voor trilling absorberende toepassingen. Voor dragende funderingen heeft het onvoldoende druksterkte en voor toepassing bij trilling absorberende toepassing heeft het onvoldoende samenhang.


Eigenschappen schuimbeton. Het materiaal is eenvoudig te verwerken en goed recyclebaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts