woensdag 29 januari 2020

Wanneer moestuin aanleggen

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Veel mensen denken dat een moestuin aanleggen moeilijk is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Kies een goede plek in je tuin en zorg voor geschikte grond. Vervolgens kun je groenten en fruit zaaien of planten en dan is het gewoon wachten tot het groeit.


Natuurlijk moet je niet vergeten water te geven.

Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin.


Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. In mijn boek en de zaaikalender daarin staat precies aangeven wanneer je wat kan zaaien en oogsten.

Gebruik je de Makkelijke Moestuin app dan geeft die precies aan wat je op dat moment kan zaaien. Die helpt je zelfs stap-voor-stap met alles: zaaien, verzorgen en oogsten. Van een paar kruidenplantjes geniet je het hele jaar door.


In deze fiche bespreken we stap voor stap hoe u een ecologische moestuin aanlegt, van nul af aan. Hoe leg je een moestuin aan? Om te kunnen genieten van groenten uit eigen tuin hoef je heus geen enorme lap grond te hebben of een volkstuin te nemen.


Beginnen met tuinieren is een hels karwei wanneer je niet goed weet hoe te starten. Met deze informatie slaagt het moestuin aanleggen altijd. Er zijn veel ideeën maar nog meer vragen, onwetendheid mag je zeker niet onthouden om deze fijne hobby aan te vatten. Een goede start nemen Bij het telen van groenten is er toch enige voorbereiding nodig om een teelt op te starten.


Hoe groot moet het perceel zijn? Wanneer Moet Ik Beginnen Met een Nieuwe Moestuin ? In het voorjaar kriebelt het bij vele mensen om na een lange donkere, koude periode terug in de moestuin te beginnen. Dat is heel logisch en ook ik kijk altijd uit naar de eerste weken van maart – april waarin er weer volop kan gewerkt worden in de bedden en de rest van de tuin. Een Makkelijke Moestuin kan je beginnen wanneer jij dat wilt: het hele jaar door.


Eenmaal opgezet start je meteen en heb je er jarenlang plezier van.

Intratuin moestuin zaaikalender. Veel soorten zijn al vroeg in het jaar onder glas voor te zaaien alvorens je ze uitzet in de volle grond.

In onderstaande afbeelding zie je wanneer je welke groente (of fruit) kunt zaaien en oogsten. Een moestuin aanleggen is niet alleen heel erg leuk maar kan ook heel lekker zijn! Lees hier waar u aan moet denken voordat je begint. Specialistisch advies nodig? Een groentetuin aanleggen , waar begin je?


Stap voor stap een moestuin aanleggen. Welke locatie is het meest geschikt, in huis, buiten huis? Er zijn meerdere mogelijkheden in materiaalkeuze zodat het aanleggen van een moestuin (tje) voor iedereen binnen.


Zo blijft de grond vruchtbaar en kunnen groenten, fruit en kruiden goed groeien. De moestuin moet u elk jaar bemesten. Hoe en wanneer u de moestuin het beste kunt bemesten leest u hier. Wilt u een goede opbrengst in de moestuin dan is bodemverbetering bijna altijd nodig.


Van harte welkom op Moestuin. Dé pagina waar je heel veel informatie vindt over het starten en onderhouden van een moestuin. Zijn antwoord luidde: “Als minstens de helft, liever driekwart, van het loof geel of bruin is geworden. Met al deze informatie kan jij gegarandeerd uit de voeten en ieder haar genieten van zelf verbouwde groenten, kruiden en fruit. Het loof mag nog wel een beetje groen zijn, dat is goed voor de kwaliteit van de uien.


Een uienvlecht van twee jaar geleden. Voor velen is een moestuin niet alleen handig om verse groenten te verbouwen, maar ook een leuke hobby. Zorg voor klimmogelijkheden in de moestuin. Het is dan handig als je met deze spullen tot in de moestuin kunt komen.


Kweek je eigen groente en fruit met een moestuin. Doordat een moestuin bewerkelijk is, zul je regelmatig met je tuingereedschap en kruiwagen in de weer zijn. Niets smaakt zo lekker als groenten en fruit uit eigen tuin! Heb jij er wel eens aan gedacht een eigen moestuintje te beginnen? Niet alleen bespaar je zo geld op je boodschappen, het staat ook nog eens super gezond en goed voor het milieu.


Je moestuin aanleggen was nooit zo makkelijk. Ga vliegend van start in je moestuin ! IVN helpt je om meer uit je moestuin te halen. Kwalitatief slechte potgron of gewone aarde, zorgt vaak voor teleurstellende resultaten. Vergeet niet om in het voorjaar te spitten, dit is cruciaal voor een goede oogst. Wissel de gewassen ieder jaar van plek om bodemverarming te voorkomen en de oogst te vergroten.


In een grote moestuin kun je meerdere moesbedden aanleggen waarbij je gebruik maakt van combinatieteelt en wisselteelt. Heb je geen ruimte voor een aparte moestuin , gebruik dan een randje van je border of moestuinier in een vierkante meterbak. Hier lees je alles over groenten en fruit die je zelf kunt kweken. Als de zaden echter worden geoogst, bewaard en gezaai zullen die planten vruchten produceren die anders zullen zijn dan één van de ouders.


Met wat gaas kun je het konijnen ook een stuk moeilijker maken om mee te snoepen van je oogst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts