dinsdag 14 januari 2020

Welke bomen staan nu in bloei

Bekijk ons assortiment online. Pagodeboom of honingboom staat in bloei. Het is nu goed te zien welke bomen tot deze soort behoren.


Mammoetboom (sequoiadendron) van bijna meter omvang gezien in Esneux. En weet wanneer welke pollen actief zijn! Wanneer kun je last hebben van hooikoorts?

De periode dat je last hebt van hooikoorts is geheel afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waarvoor je allergisch bent. De meeste bomen , grassen en planten bloeien tussen februari en september. Je kon op de site precies zien welke planten er in bloei stonden, en ook de ernst van de bloei.


Die bomen in bloei staan in uw tuin hangt af van uw persoonlijke smaak, maar ook van een zekere mate van zorg. Als uw bomen en struiken bloeien uitbundig, dan kiest u het juiste moment, wanneer ze worden geïmplanteerd en let op de bodem eisen van de betreffende planten. Daarnaast selecteert u een geschikte locatie. En steken heel mooi af tegen het bruinzwarte hout. De uitbundigheid van de bloei hangt samen met de warmte van de voorgaande zomer.


Als toen sprake was van een warme zomer, dan zal de boom uitbundiger bloeien.

Na de bloei , in juli, vormen zich soms wel 10cm. Deze sterk geurende, kalk schuwende heester bloeit met witte bloemen in lente, zomer en herfst. De mooiste bloemen komen op een- of tweejarige planten, maar oudere exemplaren bloeien overvloedig. Wintertemperatuur van tot 18°C.


Grevillea robusta (Zilvereik) Groen blijvende boom in de koude kas of plant in bloembed in de zomer. Welke boom bloeit er nu , met zoetgeurende witte bloemetjes? Ik liep er vanavond langs, en de geur viel me op. De blaadjes lijken op die van een beuk, en de bloemetjes zitten geloof ik in trosjes bij elkaar. Hou de berichtgeving over hoeveel en welke pollen in de lucht zitten in de gaten.


Hou het verloop van je hooikoorts bij met het logboekje in de pollennieuws-apps. Leer de bomen en planten herkennen die jouw klachten veroorzaken (katjes, grasaren). Je zocht op: Tuininfo (resultaten). Op dit moment bloeien ook Abrikoos en Sleedoorn. Aalbes begint bijna met bloeien (maar dat is geen boom hè).


Veel Iepen bloeien nog niet, maar die hieronder in Arnhem dus al wel. Essen beginnen nu met bloeien met hun typische zwarte bloemen. Zijn er ook zomerbloeiende bomen ? Er zijn inderdaad een paar laatbloeiers te vinden.

De Trompetboom, ook wel bekend als de Catalpa, heeft een mooie natuurlijke vorm. De eerste Nederlandse pollenkalender met videofilmpjes. Bioloog Maurice Martens van pollennieuws laat ze zien (Klik op de naam van een plant en een video speelt af. Klik je op een foto in de pollenkalender dan ga je naar het archief). Degene die je ontvangt zal je wijzen waar de peren staan die je kunt plukken.


Het is wel handig om dan even te vermelden voor welke soort peren je komt (handperen of stoofperen). We hebben naast de bekende soorten als conference, comice en giessen ook diverse bijzondere soorten in de boomgaard staan. In een kleine tuin is het wel belangrijk dat je ieder seizoen plezier van je boom hebt. Veel mensen willen dan ook een wintergroene boom.


Omdat deze bomen niet bladverliezend zijn, kunnen ze goed gebruikt worden als erfafscheiding. Bloeiende bomen staan symbool voor de lente. Bloesembomen zijn er in verschillende kleuren. Meestal worden later in het jaar vruchten gevormd. Dit kan fruit zijn, maar ook besjes of andere niet-eetbare vruchten.


Wat is het voorjaar zonder bloesem? Ik ben een oen wat betreft. Veel vaste planten zijn in staat lange tijd achter elkaar te bloeien. Maar het langst bloeien de eenjarigen. Zij blijven vaak van het vroege voorjaar tot het late najaar bloeien.


Heb je een schaduwrijke plek in de tuin waar bijna alleen groene bladplanten het uithouden? Zet er dan potten met eenjarige langbloeiers tussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts