woensdag 8 januari 2020

Magnolia soulangeana boom

Onbezorgd genieten met TUI! TUI gasten in deze accommodatie. Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Geniet van je vakantie naar Turkije, wij verzorgen de rest.


Toch is dit niet de goede benaming die Tulpenboom is namelijk de Liriodendron.

Magnolia soulangeana is de populairste Beverboom. Lees meer over bomen snoeien. Zet de boom op een beschutte plaats in. De tulpachtige bloemen varieren van wit naar roze, tot donkerroze. Spiegeltje spiegeltje aan de wand.


De magnolia heeft de grootste bloemen van het hele land! Naast zijn prachtige bloemen is het ook nog eens een makkelijke heester die weinig verzorging vraagt. Geef hem wel een beschutte plek tegen de koude win hierdoor worden de bloemen minder snel bruin. Hij is nu ook leverbaar als boom !

Het beste tijdstip om dat te doen is direct na de bloei, begin mei. Houd er wel rekening mee dat deze magnolia na een flinke snoeibeurt toch weer stevig gaat groeien. Daarnaast dragen ze veel, meestal elliptische, lenticellen die in de lengterichting van de twijg liggen. Grote bloemen die als eerste aan de boom komen in de lente. Hij heeft korte, ovale, matglanzende, donkergroene bladeren, die donzig zijn aan de onderzijde.


Van april tot mei bloeit deze magnolia met heerlijk geurende, witte tot rozige, opgaande bloemen met een rozepaarse voet. De vrij grote witte bloemen met een lilaroze basis staan rechtop en verschijnen in de periode april-mei. Na de bloei verschijnen de grote leerachtige bladeren. Deze magnoliastruik kan als men er niet aan snoeit, na jaar meter hoog worden.


Er zijn magnolia ’s die uitgroeien tot het formaat boom en klein blijvende magnolia ’s. Een bloeiende boom maakt van een afstand gezien vaak een roze indruk. Zeker ook omdat de grote bloemen al op jonge leeftijd aan de boom verschijnen. Vanwege de trage groei is de boom zeer geschikt voor kleine tuinen. Gebruik de plant als solitair want hij verdraagt geen concurrenten.


Het is veruit de meest toegepaste magnolia. Bovendien is het een boom die weinig tot geen last heeft van bladluizen. Perfecte boom voor alle tuinen. Een langzaam groeiende heester.

Kan even breed als hoog worden. De vaak meerstammige kleine boom word niet groter dan meter. In april mei verschijnen de grote rechtopstaande, tulpachtige roze bloemen. De vlezige wortels groeien zowel oppervlakkig als diepgaand. De bloei van deze magnolia is zeer rijk.


In Nederland is de magnolia een echte tuin of parkboom. De boom verdraagt goed verharding en is dus ook geschikt voor pleinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts