donderdag 16 januari 2020

Wanneer gazon bemesten

Bekijk uw resultaten wanneer gazon bemesten bij Finecomb. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Voordat het gazon bemest moet worden is het verstandig deze eerst te bekalken, de tijd wanneer u dit doet maakt niet zoveel uit.


Natuurlijk kun je ook gebruik maken van onze onderhoudskalender voor het gazon. Je kunt mest natuurlijk gewoon met de hand strooien, maar bij een groter gazon is een strooikarretje erg handig!

Met een strooikarretje kun je gemakkelijk de meststoffen gelijkmatig over het gazon verdelen en dus snel je gazon bemesten. Wanneer mag u het gazon bemesten ? Het bemesten van het gazon kent een vast en jaarlijks terugkerend patroon. In het voorjaar krijgt het gazon een eerste bemesting om een boost te krijgen en te herstellen van de winter. Hiermee breng je de zuurgraad (pH-waarde) van het gazon op peil. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien en worden de voedingsstoffen goed opgenomen.


Wil jij jouw gazon bemesten ? Ontdek waarom, hoe en wanneer je een gazon moet bemesten , zodat het gras in de tuin netjes en verzorgd bij ligt. Je kunt je voorstellen dat een gazon heel wat voedingsstoffen nodig heeft om steeds opnieuw te kunnen groeien na het maaien.

Een juiste bemesting van het gazon is daarom erg belangrijk. In dit artikel lees je hoe vaak en wanneer je jouw gazon het beste kunt bemesten. Een mooi gazon vraagt om goed onderhoud.


Net als alle planten, heeft ook gras licht, water, lucht en voedingselementen nodig om te leven. Je gazon bemesten op regelmatige basis is dus geen overbodige luxe. Je tuinaannemer kan je ook bij de bemesting van je gazon bijstaan met raad en daad.


Drie keer per jaar bemesten is wenselijk om een gezond en groen gazon te krijgen en te behouden. Een bemest gazon geeft vollere en groenere grasperken dat beter bestand is tegen mos, onkruid en extreme weersomstandigheden. Bomen, struiken, vaste planten en vaak ook nog een gazon. Al deze natuurlijke elementen vragen om hun eigen specifieke verzorging. Maar wanneer moeten we het gras bemesten ? Ruime keuze tuinartikelen online.


Dit doe je door periodiek kalk op het gazon te strooien. Waarom kalken noodzakelijk is. Planten halen hun voedsel voornamelijk uit de bodem.


Dit kunnen ze het meest effectief doen wanneer de grond lichtzuur is. De meeste kenners zeggen dat je het gazon driemaal per jaar kunt bemesten. Tijdens het bemesten van het gazon dient u zorgvuldig te werk te gaan.

Wacht tot het gazon droog is, dit heeft te maken met drie redenen. Allereerst kunt u het gazon niet maaien als het nat is. Nee, het is niet gewenst om ieder gazon te beregenen.


Als het gazon namelijk te vaak beregend wordt, dan kan het gazon hier aan wennen. Daardoor is er een grotere kans dat, wanneer het gazon niet meer beregend wordt, het gazon versneld qua kwaliteit achter uit gaat en een langere tijd nodig heeft om weer te herstellen. Ook krijg je een berichtje wanneer het tijd is om jouw gazon weer te bemesten.


Zo weet je zeker dat je jouw gras niet vergeet te onderhouden, met alle gevolgen van dien. Ook kun je je aanmelden voor onze gazonwekker. Aan het begin vertelde ik je het belang van het gazon bemesten. Het mag daarom wel duidelijk zijn dat het een jaarlijkse activiteit is die bijdraagt aan een groen gazon.


Regelmatig bemesten van het gazon is belangrijk voor een gelijkmatige groei. Geef vanaf half april tot eind augustus maandelijks kilo gazonmest per 50mgazon. De mest is vier tot vijf weken werkzaam. Gebruik niet meer mest, de meststoffen zullen dan uitspoelen. Rozen: Bemest met een mulchlaag van compost en vanaf november kun je de grond rondom ophogen (aanaarden).


Gazon : Voeg, het liefst al eind januari of begin februari, kalk toe aan de grond zodat de kalk opgelost is voordat je gaat bemesten. Kalk en mest werken elkaar namelijk tegen. Lees meer bij gazon bemesten.


Het gazon gezond houden is waar je continu mee bezig moet zijn en dit bestaat niet alleen uit maaien, sproeien en bemesten van het gazon. Nee, je moet ook regelmatig kalk strooien om het gazon gezond frisgroen te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts