donderdag 23 januari 2020

Mag zand in de grijze container

Bestel uw Container bij Manutan. Grootste aanbod Container online. Vergelijk aanbiedingen en profiteer direct. De warmte gaat naar huizen, kassen en industrie in de omgeving van de centrales. Volgens mij mag je zand zowel in de groene als in de grijze container aanbieden, mits het nog hanteerbaar is en het niet al te veel is.


Je zou het natuurlijk in porties kunnen toevoegen in beide containers. Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft.


Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Milieu Centraal zet het op een rij. Videobanden en chipszakken mogen bijvoorbeeld bij het restafval.


Gooi zoveel mogelijk droog afval in de container door bijvoorbeeld gemaaid gras een dag te laten drogen of etensresten uit te laten lekken. Een warme vochtige plek is waar vliegen op afkomen. Zorg dat de deksel van je container iets.


De container voor restafval en GFT-afval wordt gratis ter beschikking gesteld. Per adres mag er één restafvalcontainer en één GFT-afvalcontainer geplaatst worden. Het is niet mogelijk een extra container aan te vragen. Op de persoonlijke afvalkalender staat wanneer wij de containers legen en aan welke kant van de straat je de container moet zetten. Zet je container op de dag dat hij geleegd wordt vanaf 07.


Dit mag niet in de restafval container. Je zou denken dat je alles wat je over hebt gewoon in de restafval container mag gooien. Er zijn wat uitzonderingen.


We hebben de meest voorkomende afvalstromen onder elkaar gezet met wat er wel in de afvalcontainer mag en wat niet. Dit kan per afvaldienstverlener enigszins verschillen, dus vraag altijd wat de acceptatievoorwaarden zijn. Op deze pagina leest u alles over de verschillende afvalstromen die wij inzamelen.


Voor elk type afval is er een container bij Afval. Koop op rekening bij Manutan. De lantaarnpalen in de Hoeksche Waard hangen elke week weer vol met die PMD zakken voor plastic afval. We zijn lekker aan het scheiden met zijn allen. Maar mag je plastic afval nu eigenlijk nog wel in de grijze container doen of krijg je dan een boete?


Is uw adres niet opgenomen in de reguliere gft-route, dan hoort dit afval in de grijze restafval container (dus niet in de bruine gft- container via abonnement). Steeds meer gemeenten leggen de nadruk op het scheiden van afval. Een goeie zaak, want goed voor het milieu, maar voor de consument kan het best lastig worden. Veel mensen komen hier tegen in opstan maar het mag niet baten. In Den Bosch wordt het plastic afval niet standaard van het gft-afval gescheiden.


Daarom mag je het plastic afval in de grijze container weggooien. Nadeel is wel dat je hiermee bak sneller vol hebt en je het milieu niet ten goede komt. Als de groene container stuk is, wordt deze gratis geruild of gerepareerd. Ruilen van uw huidige container voor het grote model of het kleine model en de aanvraag van een extra groene container is gratis.


In de grijze container kunt u verpakkingsafval (PMD) en restafval gescheiden verzamelen. In de grijze (restafval) container mag al het afval, behalve: GFT-afval, glas, oud papier, klein chemisch afval, textiel, plastic, MPspelers, mobieltjes, inktpatronen van printers en grof huishoudelijk afval. Géén glas, oud papier, klein chemisch afval, textiel, puin en GFT-afval.


U mag ook geen vuilniszakken of dozen op of naast de container aanbieden. Bied uw container (s) voor 07. U mag de container de avond van tevoren vanaf 22. Voor een niet volledig geleegde container komt de inzameldienst niet terug.


Ik had ook een keer kapsukken in de container gedaan, waarna de chauffeur bij me kwam, om mij te waarschuwen. Onderin de vuilniswagen zit namelijk een soort van vijzel die het afval uit het vanggedeelte naar de bak achterop draait. Deze vijzel kan stuk lopen door grote stukken puin, en daar ontvang je de rekening liever niet van. Dan is de kans groot dat u net als veel andere inwoners gebruikmaakt van verschillende containers aan huis.


Wij delen wat u weggooit in de groene, blauwe, oranje en grijze containers én hoe u een extra container kunt aanvragen. Bekijk de website voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts