dinsdag 28 januari 2020

Von siebold

Von siebold

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Daar trok hij al snel de aandacht van de Gouverneur-generaal. De details slaan wij over, het zou te ver voeren, ik wil wel vermelden dat Otaki en O-Ine in Japan achterbleven.


Von siebold

Von Siebolds plantenverzamelingen zijn buitengewoon interessant. De vaandeldrager van deze plantenuitwisseling was Philipp Franz von Siebold. Hij was de eerste Westerling die in Japan de westerse geneeskunde doceerde.


Hij voerde onderzoek uit geholpen door tolken en zijn Japanse studenten. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? Daar ging hij aan het werk als chirurgijn-majoor. Before his father left Japan, Alexander was engaged by the British representative Harry Parkes as a student interpreter because of his fluency in Japanese. Hij bracht meer dan 7soorten naar Europa.


Ook herbergt het Sieboldhuis een compacte, geborgen zaal met organismen op sterk water en fel gekleurde aquarellen. Lezing 1: Wie was toch die Dr. Daar mag best eens verandering in komen.


Ter gelegenheid hiervan is een boekje verschenen. Meer dan tien originele planten die hij uit Japan meebracht groeien nog steeds in de Hortus. Daarvóór kende men slechts weinig planten uit dit toen nog moeilijk toegankelijke keizerrijk. Het was de Beierse arts Philipp F. Aínda actualmente permanece como unha mostra admirábel dunha investigación feita en profundidade, de traballo ben feito. Die vrijheid zou hij echter nooit verwerven.


Von siebold

Hij was arts, ontdekkingsreiziger, natuurvorser, volkenkundige en ook een verwoed verzamelaar. Zijn collectiestukken zoals Japanse boeken, tekeningen van vissen, schaaldieren en watervogels en antieke kaarten liggen op aanvraag ter inzage in de leeszaal van de afdeling Bijzondere Collecties. Toen hij de brief destijds onder ogen kreeg, dacht hij: “verdom dat zijn ze! Baas ontdekte dat de houtmonsters waren beschilderd door geograaf Mogami Tokunai.


De bladeren zijn afbeeldingen van de boom waar het hout van is. Neem nu het plantje Cabomba. Een aquariumplantje dat gebruikt wordt voor extra zuurstof in het water.


Von siebold

Daar is niets mis mee, tenzij je ervoor kiest om het aquarium leeggooit in een sloot, plas of gracht. Bitte füllen Sie den Antrag (Antragsformulare siehe unten) vollständig aus. Unterschreiben Sie auf der ersten und auf der letzten Seite.


Sein Vater war Professor der Geburtshilfe an der Universität Würzburg. Siebold stammt aus einer Würzburger Ärztefamilie. Koop verkoop, handel en ruil gemakkelijk verzamelobjecten met de verzamelaars gemeenschap van Colnect. Hij las boeken van Alexander von Humboldt, een beroemde naturalist en ontdekkingsreiziger, waarschijnlijk hun verlangen om te reizen naar verre plaatsen gestegen. In Japan zo beken in de Westerse wereld vrijwel vergeten.


Weer eens een bijdrage uit eigen land. Vorige week, voor het eerst, een bezoek gebracht aan de Hortus Botanicus in Leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts