woensdag 7 februari 2018

Berenklauw verwijderen

Begin dus meteen met berenklauw bestrijden bij het verschijnen van de eerste planten! Beschermende kleding noodzakelijk! Bloeiende berenklauw : mooi maar gevaarlijk.


Iedereen die actief reuzenberenklauw gaat verwijderen , zal zijn huid zoveel mogelijk moeten afschermen, bij voorkeur met waterdichte kleding. Het is dus zaak te voorkomen dat zich zaad kan ontwikkelen!

Jonge berenklauwen zijn nog niet giftig, maar de oudere planten wel en die zijn ook heel irriterend. Hoe kun je berenklauw bestrijden of verwijderen ? Wanneer je berenklauw in de tuin tegenkomt, verwijder deze dan met handschoenen, een bril en bedekte (waterafstotende) kleding. De gemeente is echter niet verplicht berenklauw te verwijderen. Verwijdert u zelf een berenklauw uit eigen tuin?


Berenklauw verwijderen of melden. Draag dan beschermende kleding en handschoenen.

Steek de berenklauw in de grond met een spa schuin af en verwijder zoveel mogelijk van de wortel. Hoe zelf de reuzenberenklauw verwijderen ? Werk veilig, bescherm jezelf tegen het sap. Reinig achteraf je materiaal met water.


Hoe berenklauw verwijderen uit weide? Nu spuit ik het onkruid wel in, maar de berenklauw trekt zich daar niet zoveel van aan. De berenklauw - een gevaarlijke plant? Een bespreking van de twee soorten berenklauw , het nut en het gevaar van de planten. Tevens het advies wat te doen na aanraking.


De in Nederland inheemse plant berenklauw levert geen problemen op, maar de réuzenberenklauw (Heracleum mantegazzianum) daarentegen wel. De afgelopen jaren is er veelvuldig in het nieuws dat nietsvermoedende mensen en dieren flinke brandwonden oplopen door de plant. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bestrijden en beheren van de berenklauw.


Weed Free Service uit Friesland is al enige jaren actief in het milieuvriendelijk onkruidbeheer. Reuzenberenklauw (Heracleum mantegazzianum) kan veel overlast veroorzaken. Deze berenklauw verdringt inheemse plantensoorten en bevat stoffen die bij beschadiging tot ernstige brandwonden kunnen leiden.


Ziet u op gemeentegrond berenklauwen staan?

Probeer deze vooral niet zelf te verwijderen , maar laat de gemeente weten waar ze staan en om welke soort het gaat. Zij zal dan – indien nodig – gepaste maatregelen nemen. Pas op met kinderen en honden. Vooral kinderen beseffen het gevaar van berenklauwen niet. Bij de gewone berenklauw zijn de verschijnselen niet zo hevig als bij de reuzenberenklauw.


Ontluikende bladeren in het vroege voorjaar. Voorkomen is beter dan genezen. Indien je toch tussen de berenklauw moet werken, kun je best alle contact met de huid vermijden door beschermende kledij te dragen voor de hals, armen, handen en benen. In België bestaan er twee soorten BERENKLAUWEN , namelijk de reuzenberenklauw en de gewone of inlandse berenklauw.


De reuzenberenklauw wordt meter hoog en heeft tussen juli en september paraplugrote, witte bloemschermen met een diameter tot cm. De enorme bladeren zijn behaard en de stengel is roodgevlekt. Zie je berenklauw groeien bij jou in de wijk, bij een speeltuin of park? Waarschuw dan de gemeente: zij kunnen de plant verwijderen. Groeit er een berenklauw in je eigen tuin, verwijder deze dan.


Je kunt het beste een hovenier inschakelen om ‘m definitief te verdelgen. BEHANDELING van HUIDLETSELS DOOR BERENKLAUW. De voornaamste behandeling is onmiddellijk afwassen met water en zeep en zonlicht vermijden.


De gewone berenklauw (Heracleum sphondylium) behoort tot de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). De plant komt van nature voor in Europa. Gedroogd is de berenklauw vooral favoriet als woondecoratie.


Gedroogde berenklauw kan prima verwerkt worden in bloemstukken of gedecoreerd worden in een mooie vaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts