maandag 26 februari 2018

Begonia overhouden winter

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Vergelijk nú online, vanaf € 49. Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St.


In de herfst, nadat het groeiseizoen voorbij is, worden de bladeren van de knolbegonia geel.

Begonia overhouden winter. Stop dan met water geven en laat de grond in de pot uitdrogen. Plaats de pot in een vorstvrije ruimte. Laat de pot met de knollen overwinteren bij een temperatuur van graden.


Moderne wortelachtige begonia’s zijn niet een soort van de grootste tropische plantfamilies maar een creatie van tuinbouwkundige. De begonia, wie kent hem niet? Het is en blijft een tropische verrassing.

Controleer ze gedurende de winter eens per maand. Komen de knollen en bloembollen goed de winter door, dan heeft u er volgend jaar opnieuw plezier van. Moet je geraniums nou afknippen in de winter of niet?


Tuinman Matthias geeft antwoord en een tip om te zien of je geranium nog leeft. Ik heb een geranium tijdens de winter in de stookkelder gezet. Voeg hiervoor mestkorrels of vloeibare meststof toe aan het. Overwintering a begonia is not always necessary in warmer environments, as winters are generally less severe. Normaal gesproken heeft de begonia wel wat liefde nodig.


Je moet zijn uitgebloeide bloemen weghalen, want anders heb je kans op schimmel. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen, maakt de begonia ook weer nieuwe aan en verleng je de bloeiperiode. En dat kan best een klus zijn als de begonia flink bloeit.


Maar er zijn tegenwoordig mooie varianten en hij bloeit vrijwel altijd. An easy guide on how to overwinter begonias and calla lilies. From Douentza Garden in Wexfor Ireland. Daarbij is het maandelijks bemesten van de begonia noodzakelijk.


Help uw planten de winter door Koude en droogte zijn belangrijke voorwaarden voor een goede conservering.

Als wind en regen en de eerste nachtvorst een eind maken aan de bloei van de meeste planten, is het tijd om vast te stellen welke niet-winterharde planten we willen overhouden. We moeten ze zo bewaren of beschermen dat ze de winter overleven. Bij ons is de plant meestal éénjarig, omdat hij niet echt wintervast is. De bloei van een begonia duurt de hele zomer tot het optreden van de eerste nachtvorst. Voor strenge vorst optreedt, moet je de knollen uit de grond halen.


Geef de begonia ’s regelmatig water en mest. Verwijder verwelkte bloemen. Beide soorten hebben namelijk witte stippen op de bovenkant van het blad. Bloembollen Bewaren is een mogelijkheid om jaar na jaar te genieten van de mooiste bloembollen.


Hier leest u alles over het bewaren van bloembollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts