dinsdag 13 februari 2018

Acer griseum

Acer griseum

Bekijk ons uitgebreide Acer assortiment. Specialistisch advies nodig? Welkom bij de Acer ICT winkel. Laat je inspireren door ons grote aanbod Acer. Jij bepaalt hoe je betaalt!


Acer griseum

Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Het belangrijkste kenmerk en tevens de grootste sierwaarde is de kaneelbruine bast, die, zoals een bij een berk, sterk afschilfert. In de herfst verkleurt het blad opvallend oranje tot karmijn rood. Eind mei verschijnen er gele bloemen die in trossen aan de boom hangen.


Na de bloei verschijnen er bruine vruchten aan de boom die de hele winter aanblijven. Acer Griseum is een van de mooiste esdoorn die als solitair in tuinen of parken het best tot zijn recht komt. Deze esdoorn is te herkennen aan de handvormige bladeren en de peulen die in het najaar aan de bomen hangen.


Sommige peulen lijken op vleugels, die spinnend door de lucht draaien als ze naar beneden vallen. Hierin zitten de zaden waarmee de boom ook is te vermeerderen. De naam papieresdoorn dankt Acer Griseum aan de afbladerende bast.


Acer griseum is een bladverliezende boom die inheems is in Centraal-China. In de hersft krijgt deze Papieresdoorn zeer mooie herfstbladeren die verkleuren van oranje tot rood. Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Genus Acer can be deciduous trees or large shrubs with paire often palmately-lobed leaves and small flowers followed by characteristic winged fruits. Many have fine autumn colour, and some have ornamental stems Details A. Deze is in top conditie en staat in goede grond.


Acer griseum

Deze Acer heeft een prachtige afschilferende stam. De herfstverkleuring van het blad gaat van groen naar oranje en dan weer naar karmijnrood. Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Lees hier tips hoe u deze tuinplant moet snoeien en onderhouden.


Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe u deze tuinplant na het kopen moet planten, verzorgen en snoeien. Vrijwel gelijktijdig ontluiken kleine trosjes met 3-mooie, geelgroene bloemen tussen de bladeren. De bladeren zijn geelgroen die in de herfst in scharlakenrood verkleuren. De stam en dikke takken zijn kaneelkleurig bruin. The chestnut-brown bark of both its trunk and branches constantly peels into thin, tight curls, revealing brighter cinnamon-red wood beneath.


Acer griseum

Its reddish-brown bark is beautiful in the winter landscape. Hij komt uit Centraal China. Ook de eerste Acer van Von Siebold kan je er nog vinden. Er is een zeer grote collectie van Acer palmatum. Cor Van Gelderen schreef ook het standaardwerk over Acers: Maples of the World.


Het is een langzame groeier en daarom ook geschikt voor de wat kleinere tuin. Het kleine blad verkleurt in de herfst schitterend oranjerood. De bloei wordt gevolgd door gevleugelde nootvruchten die in trosjes aan de boom hangen.


Heeft een onopvallende groen-gele bloei. Het mooie donkergroene blad wordt in de herfst bruinrood. Prachtige stam, supergoede herfstkleur en een natuurlijke en transparante kroon. Je kunt deze boom ook tegen komen in lanen of tuinen.


Ook bij jou in de tuin zal deze beveerde boom een blikvanger zijn. Esdoorns snoeien is niet per se nodig. Is het toch nodig om te snoeien dan leest u hier wanneer en hoe u Acer het beste snoeit. Onder het geslacht Acer vallen grote bomen en sierlijke heesters voor de tuin. Veel soorten hebben een opvallende herfstkleur.


Deze sierheester staat graag op een zonnig halfbeschaduwd plekje in goe doorlatende grond. Deze rollen blijven aan de stam hangen en geven deze een ruig uiterlijk, vooral in de winter als de takken en de stam vol in het zicht zijn is dit erg mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts