woensdag 7 februari 2018

Verzorging camelia in pot

Specialistisch advies nodig? Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!


Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! De soorten die niet helemaal winterhard zijn, doen het prima in een pot.

Zet die wel bij vorst binnen op een koele en lichte plaats, bijvoorbeeld een schuur. Je kunt de plant beter iets vaker voeden of eens per jaar de bovengrond verversen met humus, in plaats van de camelia regelmatig te verpotten,. Camelia ’s in potten moeten aangeplant worden met grond voor ericaceën. Breng in maart rond de basis van struik een laag compost of bladaarde aan van ongeveer cm.


Een beschutte plaats is voor alle soorten camelia ’s aan te raden. Camellia japonica wordt in het Nederlands Camelia of Japanse Roos genoemd. De plant is redelijk winterhar maar kan tijdens strenge vorst wel wat bescherming gebruiken.


De cameliasoorten die niet helemaal winterhard zijn, doen het prima in een pot. In plaats van de camelia regelmatig te verpotten, kun je beter iets vaker voeden of eens per jaar de bovengrond verversen met humus.

Japanse roos, standplaats, planten, verzorging en vermeerderen van Camelia In dit artikel uit de serie tuinplanten lees je alles over de Japanse Roos, Camellia Japonica, een groenblijvende heester die al vroeg in het jaar is getooid met prachtige, grote rode, roze of witte bloemen. Verzorging camelia : zo geniet je extralang Rode camelia. Staat je camelia in bloei? Schud er dan elke dag eens aan. Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant.


Zorg dat je camelia nooit uitdroogt. Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming. Verhuis deze bij vorst naar binnen, naar een koele en lichte plaats zoals de schuur.


Verpotten hoeft niet, ververs liever eens per jaar de bovengrond met humus. Bij aanhoudende strenge vorst hebben camelia ’s in de volle grond toch enige bescherming en verzorging nodig. Af en toe ontkalkt water geven. De optimale pH (zuurtegraad) is circa (zuur dus). Geef de camelia tijdens de groei kalkvrij voedsel.


Dat betekent dat met zuurwerkende meststof bemest moet worden of dat er bij het gietwater een hoeveelheid zuur toegevoegd moet worden, vooral als het gewoon leidingwater betreft. Stop met bemesten als de knoppen gevormd zijn. De Camelia is een langzame groeier en kan daarom prima op een relatief kleine standplaats staan of in een grote kuip.


Zet je hem inderdaad in een kuip of pot , zorg dan wel voor wat bescherming in de winter. Dit zijn ook de enige bloemen die zij als geschenk waardeert.

Bij het planten de grond verzuren door turf tussen te mengen. Ook jaarlijks turf rondom de plant strooien. In maart en juni een half hand organische meststoffen toedienen. Doet het beter in de volle grond dan in pot. Op elke plant in pot , besteld bij Directplant, zit maanden groeigarantie.


Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug! De camelia is een plant die uit veel verschillende soorten bestaat. Het is een plant met veel karakter die goede verzorging nodig heeft.


Er is vaak te horen dat een camelia een moeilijke plant is, maar als je op een paar dingen let kan het eigenlijk niet misgaan. Jonge camelia 's hebben een jaarlijkse transplantatie nodig. Een camelia stekken is mogelijk, maar eist wel wat tijd en energie. Volwassen exemplaren na het vullen van de hele pot of container met het wortelstelsel. De bloemkleur is neon-koraalroze.


Als je er ruimte voor hebt, is het zeker aan te raden om hem te laten groeien, dan krijg je een mooi natuurlijk gevormde struik. Maar als je minder ruimte hebt, wil je hem graag wat kleiner (gedrongener) en vol houden. Bedek het aardoppervlak eveneens met mulch en wikkel de plant in (zowel de plant als de pot ) met verschillende lagen jute of noppenfolie.


Probeer de planten zoveel mogelijk te beschutten door ze dichtbij de muur te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts