woensdag 23 januari 2019

Irrigatiesysteem zelf maken

Druppelirrigatie zelf maken : verschillende vormen uitgelegd. Er zijn dus verschillende vormen van druppelirrigatie. Deze kun je in principe allemaal zelf maken , maar de ene vorm vraagt wel iets meer handigheid dan de andere.


We gaan je van vier vormen vertellen hoe je de druppelirrigatie zelf kunt maken. Alle gebruikelijke soorten water irrigatie en onderdelen van het irrigatiesysteem uitgelegd. Zowel handig bij het kopen van een compleet systeem als voor zelf maken van een irrigatiesysteem in de tuin.


Irrigatiesysteem van een oude tuinslang. Een oude tuinslang is perfect om te bouwen tot irrigatiesysteem voor in de tuin. Sluit de opening aan het uiteinde af met een stokje (of iets anders dat als stop kan functioneren) en sla met een scherpe spijker gaatjes in de slang.


Irrigatiesysteem zelf maken

Met volgende beschrijving kan je zelf een stukje maken dat perfect bij deze periode past… Het moet daarom niet op een graf staan, het kan ook perfect op je tafel. Zelf een bewatering systeem voor in de tuin maken is niet zo moeilijk. Hydroponische systemen voor in huis zijn wat lastiger om zelf te maken omdat er binnenshuis absoluut geen water mag lekken. Op de afbeelding hier rechts ziet u een heel mooi bewateringsysteem dat niet al te moeilijk is om zelf te maken. Eenvoudige en goedkope methode om zelf een irrigatie systeem te maken van gerecyclede materialen.


Hierbij is geen aansluiting op de waterleiding nodig en je hebt ook geen stroom nodig om een pompje te laten lopen. Een vat of grote emmer wordt gevuld met water, onderaan het vat zit een kraantje. Voor hobby kweek is een simpel systeem toereiken terwijl veel kassen in glastuinbouw om een geavanceerd computergestuurd systeem gebruiken. Bij Doe Het Zelf Beregening kun je gebruik maken van onze handige bouwpakket configurator.


Met behulp van deze configurator kun je gemakkelijk je eigen bouwpakket samenstellen. Voor verschillende beregeningsinstallaties hebben wij alle nodige producten voor jou op een rij gezet, waarbij je zelf kiest voor de juiste producten voor jouw tuin. Bij het Tropf Blumat irrigatie systeem is dat anders. Bij dit eenvoudig doordachte bewateringssysteem heeft U geen stroomaansluiting en geen computer nodig. Elke met water gevulde keramische kegel reageert op het vochtgehalte in de kluit waarin deze zich bevindt en meet als het ware de zuigkracht van de wortels.


Wilt u pictogrammen zelf maken ? Een geschikt grafisch programma is beschikbaar voor Windows en Mac. U kunt maken en gebruiken veel iconen. Ik laat je zien hoe ik met een klein budget een eenvoudige druppelslang zelf maak om een grote haag te beregenen. Ik heb dit irrigatiesysteem zelf gemaakt door een goedkope tuinslang van de Action en wat Gardena koppelingen om te bouwen naar een druppelslang. Het frame is gemakkelijk te maken en het leuke is dat je er door middel van de plantenkeuze voor kunt kiezen hoe jouw muur eruit komt te zien.


De basis is simpel zelf samen te stellen en uit te breiden, als een bouwpakket. Om makkelijker te maken heeft de fabrikant vaak ook zelf al een startpakket samengesteld met een verzameling van onderdelen die je sowieso nodig gaat hebben. Grootste verschil is dan het doel waar je je set voor nodig hebt.


Zelf groenten, bloemen of andere planten kweken in een verhoogde bak heeft veel voordelen zoals minder onkrui gemakkelijker in onderhoud en beter bestand te houden tegen ongedierte. Eventueel kan je de wortels nat maken , dan hecht de zaailing eerder aan de aarde. Bedek de wortels met aarde, zelf heb ik een stukje draad boven de aarde uit laten steken zodat de aarde vochtiger blijft. Plaats een kaartje in de pot zodat je weet wat er in zit. Klaar is je irrigatiesysteem.


Zo nu en dan even bijvullen met water. Een vorm van irrigatie die in de moestuin vaak gebruikt wordt, is druppelirrigatie. Hoe druppelirrigatie zelf maken in zijn werk gaat, lees je hier.


Kant-en-klare systemen uit de winkel kunnen erg duur zijn, maar gelukkig is het relatief goedkoop en makkelijk om er zelf een te maken met plastic flessen. Je helpt dan ook nog eens het milieu, door de plastic flessen te recyclen. Info over tuin irrigatiesysteem.


Resultaten van zoekmachines!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts