maandag 14 januari 2019

Orchidee overhouden na bloei

Alle Stacaravans en Tenten van de Bekende Aanbieders Online Vergelijken en Reserveren. Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Vergelijk het Totale aanbod Stacaravans van alle Aanbieders en Boek meteen Online. Bloempotten vanaf € I. Camping Orchidea Lago Maggiore.


Een orchidee bloeit enorm lang.

Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Hoe krijg je een uitgebloeide orchidee weer aan de bloei ? Je zou de orchidee kunnen verpotten , en dan hetzelfde verzorgen als voorheen en last but not least ,. Daarom raden wij u aan de tak na de bloei boven het 2de of 3de oog af te knippen.


Maar wel geduld hebben, want doorgaans bloeien de meeste orchideeën keer per jaar. Vrijwel alle planten hebben na de bloei een rustperiode. Na de tweede bloeiperiode kunt u de stengel het beste helemaal afsnijden, de orchidee verpotten en hem op een koele plaats neerzetten tot hij weer gaat bloeien.

Wanneer u de orchidee na de tweede bloeiperiode verpot is het erg belangrijk dat u voor een pot kiest die goed afwatert (gaatjes in de bodem). In dit seizoen kan de temperatuur overdag aardig toenemen. Scherm orchideeën af die op de vensterbank in de voorjaarszon staan.


Snoeien, na de bloei afknippen: Het symbool is een potplant met een snoeischaar die de bloem afknipt. Phalaenopsis (en ook sommige andere planten) kunnen met deze manier van verzorgen meerdere keren tot bloei komen. Niet geschikt voor consumptie: Deze planten zijn niet geschikt voor consumptie door mensen en dieren. En wist u dat u uw Phalaenopsis na de bloei , met een rustpauze van circa zes maanden voor de plant, weer opnieuw in bloei kunt brengen?


Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de bloemenpracht van uw Phalaenopsis. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Wij zochten het voor je uit: Stap 1. Indien mogelijk, identificeer het soort orchidee jij hebt, daar de manier van verzorging lichtjes kan variëren tussen de verschillende soorten. De Phalaenopsis, of mot orchidee is een van de meest voorkomende.


Zorg dat je een scherpe snoeischaar bij de hand hebt. De orchidee is dan bezig met zichzelf te vermeerderen. Wacht totdat er een aantal bladeren aan de stengel zit en de plant drie tot vier luchtwortels heeft gemaakt.


Snij de plant van de stengel en pot hem op in orchideeëngrond (bark, bestaande uit houtschors en turf).

Na het verpotten dient de grond licht vochtig gemaakt te worden. De campagne voor orchidee komt tot stand in samenwerking met alle potorchideeën telers in Nederland. The document has moved here.


Echt maar een paar keer nog water gegeven en de bladeren waren helemaal verrimpelt. Tot ik van de week er weer eens naar keek en vol verbazing zag dat er weer knoppen aan zaten. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden. Je snijdt dan na de bloei de stengel(s) af en laat het blad zitten.


Zet de bol in een pot in het voorjaar weg. Ga jouw groeiomstandigheden na. Selecteer een orchidee op basis van de omstandigheden in jouw huis. Dit is belangrijk omdat elk type orchidee verschillende vereisten heeft, afhankelijk van waar de orchidee oorspronkelijk vandaan komt.


Lees altijd het label met instructies aan de plant zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor jouw huis of tuin. Je orchidee correct begieten. Het is dus belangrijk om te proberen deze natuurlijke atmosfeer na te bootsen.


Om dit te doen, plaats je de bloempot op een grote schaal met een laagje vochtige hydrokorrels zodat de plant niet in direct contact staat met het water. Orchideeën leven in het wild in vochtige omgevingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts