maandag 28 januari 2019

Puntpaprika snijden

Hoe kun je het beste een paprika snijden ? Chefkok Caspar Burgi legt het uit. Puntpaprika vind je ook in drie of vier kleuren, maar rood is het meest gebruikelijk. Allemaal zijn ze uitgesproken zoet van smaak.


Het vruchtvlees is een stuk dunner, net als de schil. Om die reden zijn de vaak duurdere puntpaprika ’s vooral aan te raden voor toepassingen waar je rauwe of goed beetgare, knapperige paprika nodig hebt.

Zo’n klusje is bijvoorbeeld het schoonmaken en snijden van een paprika. Dat het ook supersimpel en snel kan laat dit filmpje van Dave Hax zien. Snel en schoon, zonder dat er allemaal pitjes aan je handen blijven kleven. Je snijdt eerst de boven- en de onderkant eraf. Dan snijd je de paprika in de lengte open.


Paprika snijden zonder pitjes is een uitdaging als je deze makkelijke truc niet kent. Neem het ook eens als tussendoortje. Een zoete puntpaprika is makkelijk en op veel verschillende manieren te bereiden.

Je kunt er dagelijks mee variëren. Ze zijn er tegenwoordig al in verschillende kleuren! Rood heb je vast weleens gezien maar ook geel en oranje liggen steeds vaker in de winkel.


Puntpaprika is net wat zoeter dan de standaard rode paprika, en het vruchtvlees is ook wat dunner. Dat geeft een prettig mondgevoel in een salade. En omdat hoj een stuk langer is kun je er mooie lange repen van snijden. Bleekselderij is fris en knisperig.


Als je een mooie verse struik hebt, dan zijn de stengels lekker sappig. Leer snel en gemakkelijk een paprika schoonmaken. Het gaat dan vooral om het verwijderen van de zaadjes.


In het instructiefilmpje zie je hoe je snel en gemakkelijk de. Vandaag laten we je zien hoe je een zoete puntpaprika uit de oven kunt maken. Dit is een heerlijke groente dat perfect past bij bijvoorbeeld een stukje vis met aardappeltjes. Het is heel makkelijk om te maken en ook nog eens heel snel klaar.


Recept voor twee personen Tijd: min. Benodigdheden voor personen. De zoete puntpaprika doet z’n naam eer aan.

Nog een kenmerk van de zoete puntpaprika : deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met een gewone paprika. De puntpaprika is wat zoeter dan de gewone paprika en is goed geschikt om te vullen. Deze Midden-Oosterse variant zet je binnen een handomdraai op tafel. Je serveert hem als bijgerecht.


Oók lekker: paprikasalade! Zoete puntpaprika ’s hebben een bijzonder zoete smaak. Gegrilde paprika´s zijn een uitstekende borrelhap. Daarna steek je er een cocktailprikker door.


Om het its steviger te maken kun je erom heen een augurk, blokjes Hollandse kaas of zilveruitje doen. Verwarm de oven op 2graden. Bij de puntpaprika ’s is dat niet het geval.


Snijd de tomaatjes in vieren en snipper. Het gehakt heb ik deze keer op smaak gebracht met Ras el Hanout, een heerlijke Marokkaanse kruidenmix. Een ideale combi met gehakt. Samen met een beetje courgette en feta de ideale vulling voor mijn puntpaprika ’s. Gevulde puntpaprika met gehakt.


We gaan je vandaag laten zien hoe je deze gevulde puntpaprika ’s met gehakt en roomkaas kunt maken. Kun jij wel een hulpje in de keuken gebruiken? Af en toe heb ik een periode dat ik weer even aan mijn lijn moet denken, slik. Ik maak dan koolhydraat arme recepten. Dit recept is niet helemaal zelf bedacht.


Er bestaan genoeg gevulde puntpaprika recepten natuurlijk. Ik heb alleen de kruiden naar eigen idee gedaan. Het resultaat is erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts