vrijdag 25 januari 2019

Amberboom planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bestel simpel en snel jouw bomen online.


Planten zie onze aanbiedingen! Kiest u een amberboom voor uw tuin kies dan liever een van de cultivars.

Kijk eerst eens naar de gewenste groeiwijze. Hoe hoog kan een amberboom worden? De amberboom ‘Worplesdon’ heeft een piramidale kroon en een mooie herfstkleur. In de natuur kunnen deze bomen wel meter hoog worden.


Doordat ze langzaam groeien, blijven ze lang onder de tien meter en daarom is een amberboom ook te planten in middelgrote tuinen. Waar kan ik de amberboom planten ? Amberbomen kunt u het hele jaar bij ons bestellen. In de periode november tot en met april zijn er ook amberbomen met kale wortels, uit de volle gron leverbaar.


Deze zijn goedkoper dan bomen in pot.

U kunt het hele jaar amberbomen planten , behalve wanneer het vriest. Geef uw nieuwe boom verbeterde gron zoals Vivimus bij het. Hij verdraagt verharding goed maar is niet geschikt om aan te planten in smalle straten en kleine tuinen. Goedkope Amberboom met mooie prachtige rode herfstkleuren. Liquidambar bestelt u goedkoop bij Tuinplant.


Hij staat ook prachtig aan een vijver waar hij zich in het water kan spiegelen. Amberboom heeft veel licht nodig en groeit het beste op een voedingsrijke, licht zure bodem die waterdoorlatend is. Bij het planten in uw tuin zal de plant eerst weer nieuwe haarworteltjes gaan vormen, voordat hij weer fris uitloopt. Het duurt dus iets langer voordat u groei aan de plant waarneemt. Snoeien kun je van begin november tot begin maart.


Dood hout kan tijdens de zomer verwijderd worden. Verplanten zal amberboom kwalijk nemen. Deze boom heeft een hoge piramidale vorm en een half open kroon.


De plant komt van oorsprong uit het oosten van Noord-Amerika. De grootste collectie amberbomen hier! Een amberboom in een pot ( container) kan het hele jaar geplant worden. Wanneer de amberboom planten ? Houd voor de diepte van het plantgat de hoogte van de pot aan waarin de amberboom geleverd is.


De breedte van het plantgat.

Het beste is om een amberboom te planten tussen Oktober en Juni. Ook al kun je het hele jaar een amberboom planten let wel op als je het met warmer weer plant of in droge periodes dat de boom dagelijks van voldoende water word voorzien. In de zomer word de boom in pot geleverd om het vocht bij de wortels te houden.


Door de ‘Gum Ball’ te enten op een onderstam van de gewone amberboom komt deze bolboom tot stand. De boom groeit langzaam en vormt uit zichzelf een mooie kegelronde bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts