dinsdag 22 januari 2019

Ondersabelen

Ondersabelen

Ook wordt van ondersabelen gesproken wanneer zware machines een ondergrond met groter dragend vermogen nodig hebben. Tijdens een bouwcontrole van een nieuwbouwhal werd deze bouwfout aangetroffen. Op de foto staat de oplegging van een stalen kolom op de constructieve vloer.


De voetplaat dient men volledig te ondersabelen met krimpvrije mortel, niet zoals het nu hier te zien is. Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld. Wat u nog niet wist van ondersabelen en stellen. Regelmatig krijgt verkoopleider montagemortels Jamai van Galen de vraag: “Welke stelmortel moet ik gebruiken voor het ondersabelen van prefab elementen?


En het antwoord is simpel: geen. Dit betekent het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen constructie en de betonvloer met een 2-componenten epoxy krimpvrije mortel of pcc mortel, waardoor de kolomvoet helemaal wordt ondersteund. Ondersabelen wordt ook wel onderkouwen genoemd.


Standaard is gebruikelijk opwiggen en ondersabelen. Stalen balk met toog erin is inderdaad het beste. Ik heb echter al een stalen balk zonder toog. Daarom lijkt mij het ondersabelen van de hele balk het beste.


Hoe opwiggen dat is bij mij de vraag omdat ik ruimte wil minimaliseren. Ontdek dan het gemak van ondersabelingsmortel in combinatie met onze silo-service. Wij leveren een compleet pakket op uw bouwplaats af en helpen u zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze mini-silo’s binnen uw bouwproces.


Ook: onderkouwen, aankauwen (aankouwen?). Voordelen van ondersabelen : - de kolomvoet kan in de h. Het ondersabelen van voetplaten (zoals vangrail, lichtmasten en portalen) en het dichtstoppen van gaten in beton of steenachtige constructies. Het uitvullen van holten, tussenruimten en sparingen. In de bouw spreekt men van ondersabelen bij het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen kolom en de betonconstructie met krimpvrije mortel waardoor de kolomvoet volledig ondersteund wordt. Men spreekt ook wel van onderkouwen.


In andere gevallen is ondersabelen niet mogelijk en zal ondergoten moeten worden. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen. Als men van te voren bepaald dat er ondersabeld moet worden, dan houd men expres voldoende ruimte over om te kunnen ondersabelen. Moet de HSB wand volledig ondersabeld worden? Is het anders niet mogelijk om op strategische punten triplex oid onder de balk te schiuven?


Bij het ondersabelen –of onderkouwen, aankwauwen, ondergrouten - vullen wij de ruimte op tussen consructiedelen van bijvoorbeeld betonnen zuilen of stalen voetplaten en een betonnenconstructie. Ondergieten, ondersabelen en onderkouwen. Ik ga een gat in de muur maken, met een stalen draagbalk daarboven omdat het een dragende muur is. De eerste gipsvezelplaat - en daarmee de eerste gipsvezelplaat in. Nicsin Breukelen BV kan dit uitvoeren voor alle voetplaten, elementen, zware machines en constructies.


Soton BV heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in diverse manier om beton te onderhouden en heeft een goede naam binnen de bouwwereld. Het vastzetten van verticaal en horizontaal gerichte verankeringen. Door de website verder te gebruiken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Het materiaal en de informatie op deze website zijn volgens de laatste stand der techniek. De bovenstaande gegevens zijn een samenvatting van de technische.


Voetplaten van stalen kolommen die op hoogte worden gesteld in een betonconstructie worden op die manier toch volledig ondersteund. Of het nu gaat over het coaten van winkelvloeren, vloeistofdichte auto garage vloeren, spiegelende showroom vloeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts