dinsdag 18 februari 2020

Veiligheidseisen speelgoed

Alle speelgoed vind je op beslist. Bestel snel jouw speelgoed online. Meerdere aanbieders online. Altijd de beste deal voor jou. Shop direct online op beslist. Alle merken voor de laagste prijs.

Bekijk ons gehele speelgoed assortiment online. Koop geen speelgoed met harde geluiden voor jonge kinderen die hier nog niet mee om kunnen gaan. Vooral als het product dicht bij het oor gehouden wordt, kan gehoorschade ontstaan. Probeer dit soort speelgoed altijd uit, voordat je het koopt.


Koop goed afgewerkt speelgoed : scherpe randen, hoeken en punten aan speelgoed zijn taboe. Het zijn veiligheidseisen voor allerlei soorten speelgoed. De eisen gaan over de fysische, mechanische, chemische en elektrische eigenschappen maar ook over de ontvlambaarhei hygiëne en radioactiviteit van speelgoed. Eisen speelgoed ontwerpen, produceren en verhandelen.


U moet op de hoogte zijn van de veiligheidseisen in normen en richtlijnen tijdens de ontwerpfase van uw product.

Houd daarbij rekening met het volgende: Bepaal eerst of het product onder de definitie van speelgoed valt. Speelgoed dat makkelijk uit elkaar gehaald kan worden, is af te raden! Er is veel speelgoed voor kinderen die net gaan lopen, bijvoorbeeld een blokkenkar of looprekje met muziek. Juist daarom is het belangrijk speelgoed te kopen dat ook zonder toezicht veilig is.


Over houten speelgoed hoef je je ook geen zorgen te maken. Speelgoed moet voldoen aan Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid. Daar bestaat wetgeving over.


Op elk stuk speelgoed dat verkocht wordt, staan de letters CE. Deze letters betekenen Conformité Européenne. Deze stelt veiligheidseisen op een zeer algemene manier. De bepalingen gaan in eerste instantie over mechanische en fysieke eigenschappen van speelgoed en enkele eisen over chemische elementen (bv. toegestane concentratie lood in speelgoed ) die in de toekomst uitgebreid en verstrengd zullen worden. Het kan dus geen kwaad als kinderen sabbelen op het geverfde speelgoed waarmee ze kunnen bouwen of sorteren.


In Nederland moet speelgoed aan hoge veiligheidseisen voldoen. Toch biedt dit keurmerk geen garantie dat speelgoed altijd volkomen veilig is. Let daarom zelf ook op een aantal veiligheidskenmerken. De bepalingen in de richtlijn zorgen ervoor dat speelgoed de gezondheid van het kind niet kan schaden.


Het verschil in leeftijd zorgt voor verschillende eisen bij het maken van speelgoed. Omdat kleine kinderen graag dingen in hun mond stoppen, moet speelgoed voor kinderen tot drie jaar voldoen aan een aantal extra vereisten.

Het is belangrijk dat het speelgoed geen formaldehyde of schadelijke weekmakers (ftalaten) bevat. Speelgoed met kleine deeltjes die kunnen afbreken en ingeslikt kunnen worden, moeten vermeden worden. Vind de beste selectie veiligheidseisen speelgoed fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit veiligheidseisen speelgoed voor de dutch luidspreker. Kinderen houden van speeltoestellen, ze kunnen zich uren vermaken in een speelhuisje.


Wij willen zorgen dat kinderen dan ook op de beste en veiligste speeltoestellen kunnen spelen. Al ons speelgoed is dan ook gecertificeerd en voldoet aan de veiligheidseisen. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Speelgoed op wieltjes, zoals skates, rolschaatsen, een skateboard of een (stunt)step, zijn populair speelgoed voor kinderen.


Er komen ook steeds nieuwe varianten bij, zoals het waveboard een en de rolsneakers, zoals Heelys, kinderschoenen met in de hak één of twee wieltjes, waardoor je op deze schoenen gewoon kan lopen, maar ook ineens kan gaan rollen. Voor baby’s zijn ouders het leukste speelgoed , maar naarmate kinderen ouder worden komt er steeds meer speelgoed bij kijken. Belangrijkste tips: Kijk naar de leeftijdsaanduiding op speelgoed. Kleine kinderen stoppen alles in hun mond.


Koop voor de kleinsten geen speelgoed met touwtjes, koordjes en knoopjes. Maar daarmee is de kous niet af. De serie bestaat uit een aantal verschillende normen. En met goed en uitdagend speelgoed is dat nog leuker. Er is heel veel speelgoed te koop, dus er is altijd ook wat voor jou.


Stuur dan een mail, klik hier. Op deze site veel informatie over goed speelgoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts