donderdag 6 februari 2020

Planten voor het raam

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all.


Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.

Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Wanneer planten te weinig licht krijgen kunnen ze dus niet voldoende glucose aanmaken om te blijven leven. De plant zal geen nieuwe bladeren meer vormen en langzaamaan wegkwijnen.


Op welke plek je een kamerplant ook neer wilt zetten, het is dus belangrijk dat er een raam is waar daglicht door naar binnen komt. Wel of geen slaapkamer planten ? Vermijd bloeiende planten om geuren te voorkomen. Koop de raamtekening in de shop.

Klik op de link en sla je het bestand op je computer of laptop. Wanneer je thuis deze planten in de volle zon plaatst kan het zijn dat de overgang te groot is, dit kan de kamerplant schaden. Daarom is het beter om nieuwe kamerplanten geleidelijk dichterbij het raam te plaatsen. Als ik trouwens naar je formaat raam kijk zou het ook mooi zijn om een wat hogere pot te kiezen. Een moestuin kan groot zijn, maar ook klein.


De planten kunnen gekweekt worden in de volle gron maar ook op een balkon in potten of bakken of overdekt in een kas of broeibak. Een nieuwe trend is het telen van kruiden en groenten voor je raam. Er is veel licht en er zit vaak een verwarming onder de vensterbank waardoor er droge warme lucht opstijgt.


Als ook nog de zon op het raam staat is het dus eigenlijk een kleine woestijn, speciaal voor die arme planten in jouw vensterbank. Toch hoeft de vensterbank niet achter te blijven als je aan de slag gaat met je groene vingers. In stappen je eigengemaakte raamtekening!


Teken op je raam , glazen deur of eigenlijk kan het op elk transparant glad oppervlak! In de shop vind je leuke ontwerpen voor alle gelegenheden! Print je ontwerp uit en tekenen maar! Op zoek naar contactgegevens?


Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Een woonkamer op het noorden of een studeerkamer met een klein raam.

Wat de ruimte ook is en wat de reden voor de donkere hoekjes ook mag zijn: deze schaduwminnende kamerplanten staan voor je klaar. Planten die in het donker groeien. Een aantal van deze planten heeft ook nog eens het voordeel een onderhoudsvriendelijke plant te zijn.


Op de vensterbank zelf kunnen ze niet staan omdat dit de katten-snelweg van het huis is, die gaan geheid om als ik ze daar neerzet. Hang ze voor een raam of midden in een kamer. En soms is het gewoon heel handig om een plant op te hangen, zo kan bijvoorbeeld je kat niet meer de bloemen van je lidcactus eraf lopen als hij lekker in de vensterbank gaat liggen. Deze kun je in vazen zetten of los neerleggen. Door de focus op de takken te houden, zorg je ervoor dat het geen chaotisch tafereel wordt.


Wil je geen lange takken voor het raam ? Niet alle planten kunnen tegen de warme, droge lucht van de vensterbank. Tel daar het felle zonnetje bij op, en veel planten laten het afweten. Wij selecteren kamerplanten die het wél lekker doen op de vensterbank. Zo maak je jouw vensterbank in één klap groener dan groen.


En dat is natuurlijk precies wat we willen! Het lijkt erop dat alle andere planten er geen last van hebben. Over de planten liggen doeken, maar de bloemen zijn toch verbrand. Daarom wil ik met schaduwdoek en vier stokken een tijdelijk afdakje maken voor de heetste dagen. Ik heb behoorlijk wat planten in huis.


En voortaan snij ik tijdig wat bloemen af. Binnen blijven ze in een vaas langer goed. Belangrijk voor de tomaten is ook weer om ze voor het raam te zetten waar ze het meeste zonlicht kunnen vangen. Bij het planten van de zaadjes van de tomatenplant kun je beginnen in kleine potten, met ongeveer drie zaadjes per pot. Wanneer de plantjes beginnen te groeien en ze ongeveer vier blaadjes hebben, mag je ze verpotten naar een grotere pot.


Het liefst hebben we overal in huis planten staan, dus ook in de badkamer! Maar wat nou als je badkamer erg donker is omdat er geen ramen in zitten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts