woensdag 26 februari 2020

Wasmachine slang vervangen

Specialistisch advies nodig? Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Wasmachine slang zelf vervangen. De slang van mijn wasmachine lekt of is versleten.


Lees hier je hoe je de slang van je wasmachine vervangt : 1. Draai de toevoer kraan van de wasmachine dicht.

Dweil eventueel als er water op de grond ligt, om uitglijden te voorkomen. Maak nu de keuze: plakken of. Soms wagen mensen zich er liever niet aan om een wasmachine slang helemaal te vernieuwen ondanks dat dit wel de allerbeste reparatie is. Zit het gaatje op de slang zelf aan de buitenzijde van de wasmachine dan zou je hem ook nog kunnen repareren met tape.


Ga naar de bouwmarkt of speciaalzaak en vraag dan om een rolletje zelf vulkaniserende tape. In de afvoerslang van de wasmachine zat een gaatje. Ik heb met moeite de slang eraf gekregen en een nieuwe gehaald bij Praxis.


De oude slang zat gewoon om het aansluitpiefje en leek te zijn vastgelijmd of vastgesmolten. Met het zelf vervangen van onderdelen bespaar je geld en dit is ook nog eens milieuvriendelijk.

Zo kan een nieuw wasmachine onderdeel ervoor zorgen dat onnodig energieverbruik tot een minimum beperkt wordt. Hij doet het nog steeds prima, maar er komt de laatste tijd een vieze lucht uit de trommel en de afvoer. Ik denk dat er zich een hoeveelheid wasmiddel heeft verzameld in de afvoerslang.


Daarom wil ik die graag schoonmaken of vervangen. Kan ik de slang aan de onderkant van de machine losmaken? Deze video legt u stap voor stap uit hoe u een specifiek onderdeel vervangt van uw huishoudelijke apparaat. Nummer in onze instructievideo bibliotheek. Is er een kraan aangesloten op de wasmachine , draai deze dan dicht.


Vervangen van het inlaat ventiel door een nieuwe inlaatventiel. Het ziet ernaar uit dat de waterslang van de wasmachine (AEG met aquastop) kapot is. Het kraantje lekt en als de slang eraf is, dan lekt ie niet.


Met Samsung Service en Support. De manchet is de grijze rubberen ring bij de wastrommel (kuip). Deze kan door beschadiging of uitdroging lek worden. Kies uit ons uitgebreide assortiment Miele slang onderdelen en accessoires voor uw Miele wasmachine.


Klik de slang in de beugel en plaats met behulp van een passende dop de slang in de afvoerbuis. In het onderstaande filmpje zie je terug hoe je een wasmachine moet plaatsen. Je ziet wat je allemaal nodig hebt en krijgt een aantal handige tips.

Als de binnenste breekt, vangt de buitenste slang het water op en stopt de watertoevoer. Een wasmachine aanvoerslang met waterslot bestaat uit een binnenste en een buitenste slang. Je herkent dit waterslot door de verdikking aan het uiteinde van de slang. Deze slang is vaak meegeleverd met de wasmachine zelf, maar hij is ook los te verkrijgen.


Veiligheid voorop – haal de stekker uit het stopcontact en draai de kraan dicht. Hoe vervang ik de afvoer slang van mijn vaatwasser? De afvoerslang zit aan de onderkant achterin de vaatwasser.


De kwalitatief hoogwaardige slang biedt extra bescherming tegen lekkage door het gebruikte materiaal. Haal de klem van de slang af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts