maandag 17 februari 2020

Water orchidee

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Vergelijk meer dan 1bloempotten. Het best dompel je je plant in lauw leidingwater, laat hem even staan en laat de plant vervolgens goed uitlekken.


Een orchidee heeft pas water nodig als de grond redelijk droog is en als de wortels in de pot grijs van kleur zijn. In een ‘dichte’ sierpot is dit moeilijk te zien.

In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker. Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig. Giet water over de orchidee. De gemakkelijkste manier om een orchidee water te geven is door het onder een kraan te houden en water op kamertemperatuur over de orchidee te laten stromen.


Als je een hulpstukje hebt om het water te verdelen, in plaats van het in een sterke stroom te laten lopen, dan is dat nog beter voor de orchidee. De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Zorg dat het water op kamertemperatuur is.


Geef bij voorkeur de plant in de ochtend water.

Teveel of te weinig water. De temperatuur, de luchtvochtighei hoe makkelijk de bodem water vasthoudt, en hoeveel wortels de orchidee heeft (hoe meer wortels, hoe sneller het water opgenomen wordt). Hoeveel water je orchidee nodig heeft hangt van allerlei factoren af.


Dan verbranden zijn bladeren. Orchidee verzorgen en water geven. Regenwater is beter dan kraanwater waar (te) veel kalk in zit. Geef liefst vroeg op de dag water.


Nog beter is het om de pot gedurende tot minuten in een emmer water onder te dompelen. Vervolgens kan uw orchidee gerust zeven dagen zonder water. Je kunt eigenlijk beter te weinig water geven dan te veel.


Te veel kan verrotting van de wortels veroorzaken. Water geven en op laten drogen is het beste! Indien je de orchidee echt wil verwennen, ga dan voor de dompeltechniek. Hierbij dompel je de doorschijnende pot onder in een badje lauw water. Laat hem daarna helemaal uitlekken tot er geen water meer achterblijft, want dat kan wortelrot veroorzaken.


In de zomer mag er tijdens warme periodes wat meer water gegeven worden. Houd de orchideeën tijdens de winter iets droger dan in de zomer. Wandel naar het strand aan het Lago Maggiore.


De Meeste keuze in Stacaravans, boek nu Zonder Reserveringskosten!

De laagste prijs op Beslist. U kunt de plant het beste ’s ochtends of begin van de middag water geven zodat de orchidee ’s nachts niet te nat staat. Zowel regenwater als kraanwater (mits een niet te hoge zoutconcentratie) kan gebruikt worden. Erg koud water is niet goed voor orchideeën, zeker niet voor de veel gehouden Phalaenopsis-soorten. Sometimes, the initial phase of water culture sucks.


Especially if you are trying to revive a sick orchid! De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Je water blijft dan helder en de orchidee staat langer omdat die ene druppel de bacteriën tegenhoudt. De steel goed schuin aansnijden. Dit geldt niet alleen voor een orchidee , vrijwel alle bloemen moeten schuin worden afgesneden.


Je koopt geen bloemen om slap in je vaas te laten hangen toch? Gebruik lauwwarm water , in een glazen vaas. In een potje (rond cm) met fijne barg ,een kleien potscherf op de bodem en wat piepschuim erdoor heen gemengd oppotten , even flink lauw regenwater geven en dan op een lichte plek-niet in zon- wegzetten.


Regelmatig controleren en matig zijn met watergeven. Laat nooit overtollig water in het schaaltje staan. Elk orchideeënsoort heeft zijn eigen, specifieke verzorging nodig. De orchidee is met ruim 31.


Wij delen graag onze kennis daarover met orchideeënliefhebbers. Hoe verzorg ik mijn orchidee ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts