Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Hét online tuincentrum met meer dan 10.
Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Ze leven van Licht, Lucht en Water!
Planten zie onze aanbiedingen! Geef ze eens per week eens een dompelbadje (het liefst met regenwater) en schud ze daarna goed uit en laat ze ondersteboven drogen. Daarna kunnen ze weer terug rechtop, of in hun houdertje. Ze hebben géén AARDE nodig, daarom kun je ze overal in verwerken (of lijmen) en dat maakt deze plantjes uniek! Vaak denken mensen dat luchtplantjes geen water nodig hebben omdat ze hun voedingsstoffen uit de lucht halen, maar dit is niet zo.
Je luchtplantje heeft zeker wel water nodig, alleen niet zo veel. Omdat het zo’n makkelijke plant is, wordt deze ook wel studentenplant genoemd. Zelfs met maar af en toe eens wat water of verzorging, zal deze plant blijven leven!
Ze kunnen de lucht zuiveren van benzeen, formaldehyde en xyleen, een uitstekende plant dus voor het zuiveren van de lucht ! ALMERE – Niet alle planten hebben aarde nodig. Dat geldt zeker voor luchtplantjes. Deze plantjes zijn in staat hun voeding en vocht voor het grootste deel uit de lucht te halen.
Daardoor groeien ze zelfs op de meest ongewone plekken. De plantjes zijn onderhoudsarm, maar hebben wel aandacht nodig. Bekijk het bord LUCHT PLANTEN van mariadekegel op Pinterest. Uit een onderzoek van de NASA naar luchtzuiverende planten is gebleken dat alle kamerplanten de lucht tot op een zekere hoogte kunnen zuiveren, maar er zijn een aantal planten die er uitzonderlijk goed in zijn. Zó goed dat ze zelfs tot tot van de schadelijke chemicaliën uit de lucht kunnen halen.
Groot voordeel van planten die de lucht zuiveren is dat ze daarmee meteen kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn en droge ogen, maar ook luchtwegproblemen, duizeligheid en concentratieproblemen. Omdat ze de lucht én de concentratie verbeteren, kom je bepaalde soorten vaak tegen in kantoorruimtes. Er is echter een groep kamerplanten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Deze planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Vervolgens worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken.
De bouwstoffen van een plant worden bijna allemaal uit de lucht opgenomen. Door fotosynthese zet een plant met behulp van energie uit zonlicht koolstofdioxide en water om in suiker met als bijproduct zuurstofgas. Deze suikers vormen de belangrijkste stof waarvan een plant gebouwd wordt.
Met deze kamerplanten haal je een luchtzuiveringsinstallatie in huis. Hoe meer planten er binnen staan, hoe beter. En ze zijn ook zeer geschikt voor je werkplek. De planten in deze top danken hun notering aan de mate waarop ze de lucht zuiveren, hoe zorgeloos ze zijn in onderhoud en hoe goed ze de lucht vochtig houden.
De Klimop is namelijk goed in het verwijderen van formaldehyde, een stof die in vrijwel elk binnenklimaat voorkomt. Daarnaast kan de plant ook goed trichloorethyleen en benzeen opnemen uit de lucht. Dat planten goed zijn voor de lucht in huis is dus geen nieuws meer. Maar wist je dat ze ook schadelijke stoffen uit de lucht kunnen halen? Eigenlijk zijn luchtzuiverende planten de schoonmakers van de lucht.
Daarnaast zetten de planten COom in zuurstof, dus dat is ook nog eens een mooi voordeel! Hoeveel luchtzuiverende planten per mheb je nodig? Het verschilt per plant hoeveel vierkante meter lucht hij kan reinigen. De voordelen van de plant is dat hij het niveau aan benzeem xyleen en tolueen in de lucht verlaagt.
Heb jij nog planten die je zou toevoegen aan de lijst? Vraag in het tuincentrum naar een van de planten uit onze lijst en geniet van een schonere lucht in je huis. Niet elke plant is hiervoor even effectief. Welke luchtzuiverende planten het meest geschikt zijn voor jouw kamer lees je hieronder.
Onderstaande planten zijn in opdracht Air So Pure door Fytagoras onderzocht op hun luchtzuiverende werking. Frisse, bewegende lucht is ideaal. Het is zaak de planten niet al te nat te houden daar ze kunnen van gaan rotten.
In de winter is 1x sproeien in de week voldoende, in de zomer kan dat wat vaker maar hoeft niet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.