dinsdag 30 april 2019

Amaryllis in water

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? Groot assortiment bloembollen direct uit voorraad leverbaar voor scherpe prijzen.


Snel, makkelijk en veilig online bestellen!

Bekijk ons aanbod en kies uw favorieten! Sommige mensen kiezen ervoor de bol een paar uur, of een nacht, met zijn kont in een schaal met water te zetten. De bol kan in de pot in het voorjaar worden weggezet op een niet al te lichte en warme plek. Geef wel af en toe nog wat water.


Stop wel in augustus met water geven en zet de bol vervolgens op een koele, donkere plaats. De bol moet droog en schoon zijn voor hij op de schaal of in het glas wordt gelegd. De amaryllis heeft zoveel groeikracht dat hij zelfs zonder water tot bloei kan komen.

Op water in bloei trekken is een lust voor het oog. Ook kunt u uw amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. Geniet jij in de winter ook zo van de schitterende amaryllissen? Wij genieten graag mee, stuur een foto van jouw amaryllis naar redactie.


Half tot eind augustus stoppen met water geven en bij voorkeur ook zorgen dat ze niet meer nat regenen. De plant goed laten opdrogen zal er voor zorgen dat hij in een rustperiode komt, stopt met groeien en het blad afsterft. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel. Na het planten hoeft de eerste week geen extra water te worden gegeven tot de bladeren en bloemstelen tevoorschijn komen.


De bol maakt nu ook nieuwe wortels en u kunt beginnen met voorzichtig water geven. Zorg ook dat de amaryllis bij voldoende licht staat en geef maar matig water. Te donker en teveel water geeft extra lange stelen. In de winter kan het zes tot tien weken duren voordat de amaryllis in bloei komt. De uitgebloeide amaryllisbol verhuisde naar buiten in mei, met het idee die moet ik nog een keer weggooien.


Dat gebeurde door de omstandigheden niet. Hij kreeg op tijd een scheut water mee als de andere potten gesproeid werden en dat was het.

In een koele ruimte zal de amaryllis langer bloeien. Eenvoudiger dan bij een amaryllisbol in wax kan de verzorging niet zijn. Zoals ook op het etiket bij iedere amaryllis in wax staat, het zijn ‘No Water Flowers’.


Je hoeft bijna niets te doen. Onder in de gewaxte bol zit een ijzeren spiraal. Na het planten, heeft de bol geen water meer nodig totdat het eerste groen uit de bloembol tevoorschijn komt.


Alleen als de grond erg droog wordt, een beetje water geven. Deze bol heeft geen water nodig en vormt een prachtige bloem bovenaan een lange steel. Zorg ervoor dat dit waterniveau constant gelijk blijft. Om lange tijd van je amaryllis in vaas te kunnen genieten, kun je het beste elke week al het water vervangen door vers, schoon water. Deze amaryllis bollen worden voorzien van een wax laag, dit geeft de bloembol een eigentijdse en modieuze uitstraling.


Amaryllis (Hippeastrum Waxz of H. Velvet).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts