woensdag 24 april 2019

Snoeien van platanen

Bekijk de nieuwe collectie van Vans online bij de Bijenkorf. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Korting op Vans Collectie. Trendy schoenen tegen superprijzen.


De laatste lifestyletrends.

Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit! Klik en shop eenvoudig bij OTTO! De hoofdsnoei van de dakplataan valt in februari, in juli worden vaak nog omhoog groeiende takken die het beeld verstoren, verwijderd. Een plataan snoeien is niet moeilijk, maar kost wat tijd. Het enige wat je hoeft te doen is alle opgaande twijgen van de dakplataan te snoeien.


Als een plataan flink de lucht is ingegroei is het vaak een grote klus om de plataan te snoeien. Je hebt dan flink materieel nodig en ook veiligheid is natuurlijk belangrijk. Als je twijfelt, raden we aan om een boomverzorger in te schakelen voor deze klus.

De oorzaak hiervan hoeft niet altijd hooikoorts te zijn, maar het kan veroorzaakt worden door een allergische reactie op de platanen in uw tuin. Wanneer u de platanen snoeit , zult u de symptomen van deze allergische reactie snel merken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om platanen te snoeien , zonder dat u er last van krijgt. PLatanen zijn zeer sterke planten en kunnen in principe het hele jaar gesnoeid worden.


Voor echt groot snoeien moet je wachten tot na het vallen van de bladeren, hetgeen voor overige snoeibeurten overigens wel beter is. Plataan snoeien : allergisch? Het kan zomaar voorkomen dat je een allergische reactie overhoudt aan het snoeien van de plataan.


Dit kan gebeuren doordat de plataan haartjes heeft aan de onderkant van de bladeren. De boom valt op door zijn karakteristieke stam, waar regelmatig de schors afvalt. Wil je een plataan snoeien ? Daarnaast krijg je antwoord op veelgestelde vragen als: wat is de beste manier om een plataan te snoeien ? Hoe vaak moet je snoeien ? En, kun je platanen drastisch snoeien ? Lees verder voor alle informatie!


De wintersnoei kun je van oktober tot maart uitvoeren. Snoei de boom niet met vorst, dat geldt voor bijna alle boomsoorten. Bij de wintersnoei van de kandelaar-, lei- en dakvorm van de plataan snoei je de takken terug tot tot.


Een dakplataan is een leiboom.

Wel is een plataan van nature een sterke groeier, die in de loop van het seizoen veel opgaande scheuten vormt. Het vereist wel een bepaalde techniek om de dakplataan in model te houden. Dit is nodig om een goede harttak te vormen, waaruit de plataan groeit. De kroon van de plataan , moet zich gaan vormen op een hoogte van ongeveer meter.


Alle scheuten die uit de stam van de plataan groeien, moeten worden weggesnoeid. Het is onze exclusieve nieuwe collectie kleding en accessoires. Ontdek onze iconische schoenen, kleding en meer online. De vorm waarin je hem snoeit is geheel afhankelijk van de functie. Zo heb je knotplatanen, leiplatanen en dakplatanen en natuurlijk gewoon de boom zelf.


Het enige waar je rekening mee dient te houden bij plataan snoeien is wanneer je hem mag snoeien. De plataan snoeien moet in februari gedaan worden met goed gereedschap. De lei linde snoeien in late herfst , midden winter. Ik raad je aan om met die kettingzaag ver uit de buurt van die knotten te blijven. Dat rond zagen van die knotten is echt wel het slechtste wat je kan doen.


Dat er wat water in die knotten staat is echt geen probleem. Let op bij het terugsnoeien van een lei- plataan in de zomer. Dit is daarom de ideale tijd om de plataan te snoeien.


Bij het snoeien van een leiplataan komen stofdeeltjes die zich aan de onderzijde van het blad bevinden vrij. Deze kunnen leiden tot allergische reacties aan vooral de luchtwegen. Nu, straks, volgende maand , van de winter, voorjaar enz.


Toegevoegd na uur: Bijna alle bomen kunnen in de volle zomer gesnoeid worden, maar traditioneel zijn we gewend in de winter te snoeien , maar eigenlijk is dat achterhaalde informatie. Dikke takken kunnen beter gezaagd worden. Snoei de takken altijd schuin zodat het water eraf kan lopen.


Wonden die nat blijven kunnen gaan rotten. Neem alle takken weg die voor u het beeld van een mooie boom verstoren. Je herkent dakplatanen aan de bast waar jaarlijks de stukken schors van loskomen (zie afbeelding).


Het is een decoratieve boom met prachtige handvormige bladeren. De natuurlijke vorm van de originele plataan is bolvormig, maar met de nodige ondersteuning en juiste manier van snoeien creëer je een dakvorm. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist.


Wanneer je gaat snoeien hangt af van de functie van de plant. Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien.


Daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts