maandag 15 april 2019

Hangplant schaduw

Hang ze voor een raam of midden in een kamer. En soms is het gewoon heel handig om een plant op te hangen, zo kan bijvoorbeeld je kat niet meer de bloemen van je lidcactus eraf lopen als hij lekker in de vensterbank gaat liggen. Deze hangplant groeit het beste in schaduw of halfschaduw. Hij is erg gevoelig voor te veel vocht. Geef hem daarom regelmatig water, maar niet te veel.


De grond mag tussen de gietbeurten opdrogen.

Ze vormen het skelet van een mooie tuin en zijn daardoor ook de planten waarop je het meest op rekent. Deze factoren zijn met elkaar verbonden. Des te meer schaduw , des te minder licht en des te minder zal uw kamerplant drinken. Zelfs in schaduwrijke plaatsen kunt u groenten telen, zolang u kiest voor de juiste gewassen en enkele eenvoudige aanpassingen doet. Bekijk hieronder de soorten.


De stengels zijn dun als draa de hartvormige blaadjes zitten er als bedeltjes aan en de bloemen doen aan een opengewerkte lantaarn denken, vandaar zijn bijnaalantaarnplant. Het blad is prachtig grijsgroen gepatroneerd met spatvlekken en waterachtige patronen. Heeft u een donkere hoek of een plek met veel schaduw in huis waar u graag een kamerplant wil neerzetten, maar gaan al uw kamerplanten daar dood?


Dan kunnen wij u helpen om de juiste kamerplant voor deze donkere plek met veel schaduw te vinden.

Populaire schaduw kamerplanten. De ene kamerplant staat graag in de zon, terwijl de ander liever een plekje in de schaduw heeft. Een kamerplant heeft zo haar voorkeuren wat betreft de standplaats.


Heb jij een huis of appartement waar weinig zonlicht binnenkomt? Wij hebben verschillende schaduw kamerplanten in ons assortiment. Kamerplanten voor in de schaduw kopen?


Wij beschikken over een ruim assortiment kamerplanten die geschikt zijn voor een schaduwrijke standplaats in uw woning of kantoor. Ook voor schaduwminnende kamerplanten bent u bij Home meets nature aan het juiste adres. Hey allemaal ,Ik had vorig jaar in de bloemenzaak iets leuks gezien , spijtig genoeg niet te koop en nu wat over opgezocht, het heet de flowerpouch of flowertube.


Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Er zijn genoeg mooie schaduwtuinen. Laat je schaduwborder schitteren met deze schaduwplanten.


De klimop, ook wel bekend als de Hedera, is één van de bekendste hangplanten voor in huis. Hier heeft hij al verschillende plekken gehad: van woonkamer, slaapkamer tot badkamer. De klimop houdt van een vochtige grond en staat het liefst in de schaduw.


Hangplanten zorgen voor een verrassend effect op hoogtes waar planten niet zo snel verwacht worden. De Lipstickplant (Aeschynanthus) is een grillige hangplant die royaal aan alle kanten naar. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien?

Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan. Een mooie hangplant doet het goed bij de voordeur of aan de rand van het balkon. Een felgekleurde Petunia geeft een groots effect en is een echte blikvanger. Bij Intratuin vind je altijd wel een hangplant die in jouw tuin of balkon kan groeien én precies jouw smaak is!


Een klimplant is ideaal als u weinig ruimte heeft en kan een muur, schutting of pergola bedekken. Klimplanten geven een nieuwe dimensie aan het tuinieren. Ze zorgen voor verticale accenten en maken gebruik van ruimte die in veel tuinen onbenut blijft: de hoogte. Je zou kunnen zeggen dat een schaduwtuin een tuin is waar geen of nauwelijks zon komt. Wie een tuin heeft op het noorden heeft een echte schaduwtuin.


Schaduw in de tuin is toch net wat anders. Vaak is hier niet direct sprake van diepe schaduw , maar van schaduw door omringende bebouwing of hoge beplanting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts