vrijdag 12 april 2019

Kleine maagdenpalm

Kleine maagdenpalm

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. De kleine maagdenpalm groeit met uitlopers, die tot m lang kunnen worden.


Kleine maagdenpalm komt voor in de Ardennen en grote maagdenpalm komt uit Zuid-Frankrijk. Daardoor is kleine maagdenpalm beter winterhard en houdt hij meer van natte bosgrond. Tenslotte zijn er veel meer variëteiten van de kleine maagdenpalm , waardoor een grotere beschikbaarheid is van bloemkleuren, bloemvormen en bonte bladeren. Bij heeshei neusbloedingen, buikloop en kiespijn zou de plant ook goed doen. Meer Vinca Laatst bekeken.


Zonet verkocht op de webshop. DCM Vloeibare Meststof Buxus liter. Hij wordt overal ter wereld gebruikt als sierplant. Daarnaast heeft hij geneeskrachtige eigenschappen. Vinca wordt vooral gebruikt tegen allerlei hersenziekten zoals Alzheimer en beroerte.


Kleine maagdenpalm

Je gaat er weer scherper van denken. Vinca ( maagdenpalm ) is een gemakkelijke, snelgroeiende, groenblijvende bodembedekker voor de halve schaduw maar voelt zich ook thuis op schaduwrijke plekken, bijvoorbeeld onder struiken en bomen. Voorin een border met veel licht en zon komt hij ook goed tot zijn recht en zal daar trouwens wat rijker bloeien. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Ze groeit meestal op lemige tot zandlemige, neutrale, voedselrijke en humeuze bodems met een goed verterende strooisellaag. Het blad is donkergroen en blijft in de winter aan de plant zitten. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.


Kleine maagdenpalm

De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Het is een zeer sterke bodembedekker. Maagdenpalm kunt u op elke standplaats in de tuin zetten.


Dat is een goed idee als je bijvoorbeeld geen onkruid wilt, maar minder leuk als de maagdenpalm al je andere tuinplanten gaan overheersen. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Dan kan je maagdenpalm er weer goed tegenaan! Variatie in je maagdenpalm met varens.


Kleine maagdenpalm

Tip: als je grote stukken maagdenpalm hebt, is het leuk om daar groepsgewijs een paar varens tussen te planten. Het verschil tussen hoog en laag laat de varen mooi uitkomen. In het voorjaar ontvouwen de bladeren van de varen zich boven de maagdenpalm uit.


Kijk eens bij de kwaliteitskruiden van de Kruidencorner! Daar groeit vinca minor op rotsachtige oevers en in bossen. Zij breidt zich uit door uitlopers en vormt al snel altijdgroene bladertapijten. Alle delen van de plant zijn giftig. Vinca minor ‘Gertrude Jekyll’ is een wit bloeiende kleine maagdenpalm.


Kleine omdat er ook een Grote maagdenpalm (Vinca major) bestaat. Er zijn meerdere mogelijke verklaringen: De naam steunt op het gebruik om bij gestorven, ongehuwde meisjes de plant neer te leggen of te planten. Zie bijvoorbeeld de Noorse naam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts