maandag 29 april 2019

Warmtepomp aanleggen

Energiebesparende oplossingen voor je huis? Meld je aan voor de gratis OmschakelScan. Financieringsmogelijkheden en subsidies worden kosteloos voor je op een rijtje gezet.


Zo bespaar je tot wel 1. Verwarmen met tot minder gas. Bespaar op kosten voor warm water.

Warmtepomp aanleggen in bestaande woning. Het aanleggen van een warmtepomp in een bestaande woning wordt onder meer afgeraden omdat: Er rondom de woning ingrijpende werkzaamheden nodig zijn. Wil jij het uiterste rendement halen uit een warmtepomp , dan zal er geen warmte verloren moeten gaan in jouw huis. De warmtepomp gebruikt strooje zult dus merken dat je stroomverbruik toeneemt. Het afgiftesysteem in de woning, bijvoorbeeld de vloerverwarming of radiatoren, moet geschikt zijn voor de lagere temperaturen die door de warmtepomp worden geleverd.


Een warmtepomp doet dat heel efficiënt: van kWh stroom maakt een warmtepomp tot kWh warmte. Als de warmtepomp ook warm tapwater maakt, is een warm waterboiler nodig. De kosten van een hybride warmtepomp liggen relatief laag, waardoor de prijs schommelt tussen de €5.

Prijs warmtepomp aanleggen op bestaande woning. Bij diverse warmtepompen bepalen de kosten van de installatie ( aanleggen bestaande woning) voor een groot gedeelte de prijs. Wat zijn de kosten van een warmtepomp aanleggen ? Het is daarom verstandig om te weten welke opties u hebt voor de aanleg van een warmtepomp in uw bestaande woning. Stappenplan warmtepomp aanleggen Op het moment dat de HR ketel in jouw huis aan vervanging toe is kom je tegenwoordig voor een interessante keuze te staan. Je kan ervoor kiezen om een nieuwe HR ketel aan te schaffen, maar je kan er ook voor kiezen om een warmtepomp te kopen.


Bron aanleggen voor grondwater- of bodemwater warmtepomp Wanneer je een bodem- of grondwaterbron aanlegt onder of naast je woning dan zijn daar grondwerkzaamheden voor nodig om dit mogelijk te maken. Een grond-water warmtepomp bestaat uit systemen en is bijzonder rendabel. Info over de werking, nadelen, voordelen en prijsadvies vind je hier.


De eerste mogelijkheid die u heeft om een warmtepomp aan te kopen is de grond-water warmtepomp. De kostprijs die voor dit type warmtepomp in rekening wordt gebracht is in het bijzonder afhankelijk van het type buizennetwerk. Is er sprake van een horizontaal buizennetwerk, dan begint de prijs vanaf zo’n 10. Vanaf hier lopen de warmtepomp prijzen niet zo heel ver meer uit elkaar. Dit zijn prijzen voor de apparatuur van de installatie, maar ook voor het aanleggen ervan.


Al is het maar omdat een Cv-ketel het water vaak verwarmd tot minimaal 60˚C en het warme water vervolgens mengt met koud water voor de vloerverwarming. Met subsidie is de investering in een warmtepomp een stuk lager. Hernieuwbare energie is de toekomst.

Vraag advies in één van onze Van Marcke Technics, Inspirations of Big Blue Points. De hybride warmtepomp kan daarom ook vaak goed worden toegepast in een bestaande woning. Voor de hybride warmtepomp varieert de prijs tussen de €4.


Normaal heb je een aansluiting van 1xAmpère, die moet je verzwaren naar 3xAmpère. Ontdek welke warmtepomp bij je past. Dit kost eenmalig ongeveer € 200.


Een bestaande woning verduurzamen kan nog best een klus zijn. In een serie verhalen leggen wij het uit. Deel 2: je huis van het gas krijgen en een warmtepomp aanleggen.


De lucht-lucht warmtepomp is, onder andere door de lage installatiekosten, een van de goedkoopste warmtepompen. Hiervoor moet er een buizennetwerk worden aangelegd. De prijzen liggen gemiddeld tussen de € 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts