donderdag 5 december 2019

Varenrouwmug

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt varenrouwmug eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om varenrouwmug in je huis en (moes)tuin te bestrijden. Varenrouwmuggen biologisch bestrijden met aaltjes (nematoden) of roofmijten.


Effectieve bestrijding van varenrouwmuggen, geschikt voor binnen- en buitenhuis. Het zijn de larven van de varenrouwmug waar we voor uit moeten kijken.

Deze larven met een glazig doorschijnend lijfje en donkere kop eten het organische materiaal in de bodem. Helaas zijn ze ook dol op de wortels en stengels van zaailingen, stekken en jonge planten. Het zijn kleine mugjes van 2-mm, met zwart geaderde vleugels die een specifieke tekening hebben. Bij die omstandigheden zetten ze in vochtige zaai-, stek-, of potgrond eieren af, in groepjes van tot stuks.


De volwassen varenrouwmug is een kleine mug van tot mm lang. De vleugels hebben een v-teken aan het einde. Het mugje heeft een zwart-bruine kleur en lange poten.


Wie mijn laatste (eerste #128521; ) verslag heeft gelezen, weet dat ik pech had met het substraat.

Ik ga ervan uit dat dat al besmet was met de eitjes van de varenrouwmug want die kwamen vanaf dag één uit de grond kruipen. Om ze te bestrijden heb ik nematoden bestel dat zijn minuscule aaltjes die zich voeden met de larven van de varenrouwmug. De verspreiding van de rouwvliegjes gebeurt door zowel de larve die zich voortbeweegt opzoek naar nieuw voedsel als door de vliegende volwassen varenrouwmug. Oorzaak De directe oorzaak is lastig te achterhalen.


Wel is bekend dat de varenrouwmug graag in warme en vochtige gebieden leeft, hierdoor zijn kassen een populaire plek. Beste allemaal, Vroeger had ik weleens vaker last van varenrouwmug -larves die mijn kweek bevreten. En met zwermen van 4tegelijk uit mijn tent komen als ik em openrits (kuchkuch alweer in me keel) Dus vertel ik nu hoe je er biologisch vanaf komt,zonder plantschade.


Er zijn een aantal oplossingen die je in kunt zetten om de varenrouwmug in huis te voorkomen en bestrijden: Verwijder dode plantenresten: de varenrouwmug legt zijn eitjes graag in een humusrijke grond. Niet te veel water: door niet te veel water te geven aan jouw planten kunnen al veel problemen voorkomen. De schade aan planten door varenrouwmug wordt veroorzaakt door het larvenstadium van het insect.


Deze larve knaagt aan de wortels en stengels van jonge plantjes en zaailingen. De plantjes verwelken en sterven af. Kom meer te weten over de levenscyclus en schadebeelden van varenrouwmuggen (Bradysia paupera en Lycoriella ingenua). Bekijk hoe u varenrouwmuggen kunt bestrijden.


Het zijn vooral de larven van de varenrouwmug die de grootste schade veroorzaken. De varenrouwmug (Sciara analis) is een muggensoort uit de familie van de rouwmuggen (Sciaridae). De larven zijn doorzichtig, glanzend en hebben een duidelijk zwarte kop.

Volgroeide larven zijn ongeveer - mm lang. Ze komen vooral voor op vochtige plekken. Kleine zwarte mugjes van zo’n 2-mm die rond je planten zweven. De mug zelf richt geen schade aan maar de larven van de varenrouwmug wel.


Ze vreten aan de stengels en wortels van planten. Vooral zaailingen hebben last van de schade van de larven. De aaltjes tegen larven varenrouwmug zijn geschikt voor de bestrijding van de larven varenrouwmug in de siertuin, moestuin, in de kas, in huis en op terras en balkon. LET OP Omdat deze Aaltjes speciaal voor jou ingepakt en verstuurd zijn, komt het recht van retour te vervallen. Ze hebben een glasachtig lichaam.


Het ei groeit uit tot een larve in vier stadia. Een varenrouwmug legt in een week tot 3eitjes. Door preventief te behandelen, wordt voorkomen dat de varenrouwmug zich kan ontwikkelen en is één behandeling voldoende.


Rouwvliegjes zijn eigenlijk geen vliegjes, maar muggen, vandaar de naavarenrouwmug. Deze muggen zijn te herkennen aan hun zwarte kop en donkere vleugels. Op het uiteinde van de vleugels staat een V-teken, op deze manier kun je de varenrouwmug ook onderscheiden.


De larven voeden zich niet enkel met organisch materiaal in de bodem. Ze veroorzaken ook schade aan kleine wortels van stekken, zaailingen en jonge planten in boomkwekerijen en in potplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts