donderdag 26 december 2019

Laurier planten wanneer

Goedkoopste landelijke bezorging. Kwaliteit struiken tegen scherpe prijs. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen!

De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier planten wanneer het vriest. Ook bij extreme hitte is het niet aan te raden. Beide uitzonderingen hebben te maken met de vochttoevoer naar de plant. Dat de laurier niet moeilijk doet heeft te maken met zijn sterke karakter.


De zorg voor de laurier na het planten.

Als het planten is geslaagd en de laurieren zitten netjes naast elkaar in de gron dan is het belangrijk dat ze ook goed gaan groeien. U kunt de natuur een beetje helpen door de laurieren regelmatig water te geven. Waarom een Portugese laurier ? Maar wanneer is een Portugese laurier goed te planten ? Voordat we een Portugese laurier (ook wel bekend als de laurierkers, behorend tot de rozenfamilie) gaan planten , is het nuttig om wat feiten over dit type haag op een rijtje te zetten. De Portugese laurier is bestand tegen diverse soorten klimaten. Bij het planten passen wij grondverbetering toe waardoor de laurierhaag beter tot zijn recht komt.


Als je de laurier in vorm wilt houden dan dient deze elk voorjaar flink teruggesnoeid te worden. De laurierkers is niet helemaal winterhard dus delen kunnen bevriezen bij strenge vorst. Snoeien laurierhaag: hoe en wanneer ? De beste tijd om een laurierhaag aan te planten.


Met uitzondering van vorst. Een laurierhaag kan in principe het gehele jaar door geplant worden. Ook wanneer het vriest is het beter om even te wachten met het planten van de laurierhaag.

Het is echter niet aan te raden om de haag op een hele warme, zonnige dag aan te planten. Deze struik uit het Middellandse-Zee gebied wordt vaak laurier genoem maar heet eigenlijk laurierkers of Hollandse laurier. Niet te verwarren dus met de echte laurier (Laurus nobilis). De wetenschappelijke naam is Prunus laurocerasus.


Als je een mooie laurier heg of laurierhaag wilt creëren, kan dat eigenlijk het gehele jaar omdat de laurierplant zo sterk is. Maar het voorjaar of het najaar is een goede keuze om te planten of te verplanten. Omdat de plant tweeslachtig is verschijnen er alleen vruchtjes aan de vrouwelijke struiken en dan nog uitsluitend als er een mannelijke plant aanwezig is voor bevruchting.


Standplaats en planten laurier. In containers opgekweekte jonge haagplanten kan je het hele jaar aanplanten behalve bij vorst of tijdens heel droge periodes. Je kunt pas aanplanten wanneer deze planten in rust zijn.


Kluitplanten kun je aanplanten vanaf half oktober tot half april (behalve bij vorst overdag). Planten in pot verlengen het plantseizoen en kunnen het gehele jaar door uitgeplant worden. Voor een gezonde laurier is de aanplant een belangrijk onderdeel. Het is van belang dat je zorgt voor een bodem die goed los is. De laurier , ook bekend als Laurus nobilis, is een plant uit de laurierfamilie.


Dit zorgt ervoor dat de wortels van de plant beter kunnen wortelen en vervolgens beter voedingstoffen kunnen opnemen. Je kunt deze plant op verschillende manieren toepassen, onder andere als struik, maar ook als haag. Ook wordt laurier als kruid regelmatig in de keuken gebruikt. Houdt de plant lichtvochtig.


Dit doe je eind oktober, begin november. Verpotten doe je best in de maand maart of september. De struik kan erg groot worden, zorg daarom voor voldoende ruimte in je tuin.


Plant laurier in november, maar alleen als het op dat moment niet vriest. Wordt er (strenge) vorst voorspelt, dan kun je hem het beste eerst binnen in een pot planten. Twee keer per jaar snoeien is nodig om een strakke haag te krijgen. Wanneer een laurier snoeien.


De eerste snoeibeurt valt in het voorjaar, net voor de takken uit gaan lopen. In erg winderige gebieden wordt bescherming tegen te veel wind aangeraden. Ik heb altijd geleerd: alle winter groen blijvende struiken kun je het beste in oktober verplanten.


Hangt natuurlijk ook van de grote af. In mei kun je hem buiten uitplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts