vrijdag 27 december 2019

Laurierhaag planten wanneer

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!

De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen. Met uitzondering van vorst. Ook bij extreme hitte is het niet aan te raden. Beide uitzonderingen hebben te maken met de vochttoevoer naar de plant.


Dat de laurier niet moeilijk doet heeft te maken met zijn sterke karakter. Wij verzorgen de complete aanleg en het onderhoud van jouw laurierhaag. Ontdek hier hoe wij je helpen.

De beste tijd om een laurierhaag aan te planten. Een laurierhaag kan in principe het gehele jaar door geplant worden. Het is echter niet aan te raden om de haag op een hele warme, zonnige dag aan te planten.


Ook wanneer het vriest is het beter om even te wachten met het planten van de laurierhaag. De laurierkers is enorm sterk, groeit snel en stelt weinig eisen aan zijn standplaats. Volle zon, halfschaduw maar ook schaduw wordt verdragen. Elke grondsoort is geschikt.


Direct na aanplant zal een laurierhaag al voor veel privacy en beschutting zorgen. Net zoals vele andere planten , doet u er goed aan ze niet tijdens de winterperiode te planten wanneer de vorst in de grond zit. Wanneer dient u een laurierhaag te snoeien. Daaropvolgend is het raadzaam nogmaals te snoeien in augustus-september.


Tweemaal per jaar snoeien resulteert in een volle strakke laurierhaag. De makkelijkste periode is tussen oktober en juni. Het planten van de laurieren.


U kunt nu beginnen met het planten van de laurieren. De laurieren kunnen in de gegraven sleuf worden gezet en houdt er rekening mee dat er tot planten per meter nodig zijn om een dichte haag te creëren.

De planten moeten niet te dicht op elkaar, maar ook zeker niet te ver van elkaar geplant worden. U kunt bij ons de de planten bestellen en deze zelf plaatsen of door ons laten plaatsen. U kunt de kosten hiervan via het offerte formulier opvragen.


Hoe moet ik mijn laurierhaag verzorgen? Zolang u de plant niet te veel water geeft en ieder jaar tussen mei en september twee keer snoeit, is dat voldoende. Eventueel kunt u voorzichtig wat bijknippen wanneer dat echt nodig is.


Of u nu een laurierhaag of een solitaire laurierkers plant , de instructies zijn ongeveer hetzelfde. Heb je toch nog vragen over de verschillende soorten laurier? Wil je een laurierhaag snoeien? De eerste keer in de loop van mei-juni, de tweede keer in september. De laurierhaag zal na de tweede snoeibeurt niet meer uitlopen waardoor je bijna maanden een mooie strakke haag hebt.


Meer informatie over het planten van laurier en het planten van Portugese laurier. Op deze manier gaat je laurierhaag op een gezonde manier de winter in. Ook helpt het de laurierkers zich herstellen na een eventuele snoeibeurt. Je neemt dan een of twee emmers water en die giet je over de voet van de plant. Als het winter is, dan hoef je de laurier niet zoveel water te geven.


Maar let wel goed op dat je ook dan de kluit niet helemaal uit laat drogen. Je kunt regelmatig de pot van de plant afhalen, zodat je kunt controleren of de laurier niet te nat of te droog staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts