dinsdag 17 april 2018

Wat te doen tegen droge lucht in huis

Specialistisch advies nodig? Zoek naar luchtbevochtiger slaapkamer op de nieuwe KensaQ. Huizen met korting tot.


Bovendien kan droge lucht ook effect hebben op je longen en je huid en kunnen je kinderen en huisdieren er last van hebben. Tijd voor maatregelen dus.

Ik ging op onderzoek uit waar die droge lucht nou precies door veroorzaakt wordt en wat je er aan kunt doen ? Last van droge lucht in huis ? Het grootste probleem speelt zich in de longen af. Wanneer er te droge lucht wordt ingeadem kunnen de longen ook minder zuurstof opnemen. Er is dus minder zuurstof beschikbaar voor het lichaam. Daarbij verdampt water snel in droge lucht , ook in de keel en longen. Hierdoor droogt de keel uit, wat zorgt voor een droge hoest of keelpijn.


Bij droge lucht komt stof sneller vrij en gaat het in de lucht zweven.

Naast mensen zullen ook dieren, planten, meubels, parket en muziekinstrumenten voordelen ondervinden van een goede luchtvochtigheid. Om een hoger vochtigheidspercentage te bereiken moet je waterdamp aan de lucht toevoegen. Ook huisdieren kunnen last krijgen van de droge lucht. Dat merk je als je hond of kat bijvoorbeeld kucht of meer haren loslaat dan normaal. Naast mens en dier is een droge lucht in huis ook slecht voor je huis en de meubels.


Hout kan bijvoorbeeld uitdrogen, waardoor er sneller kieren ontstaan. Wat te doen tegen droge lucht in huis ? Wij geven je tips om de luchtvochtigheid in je woonkamer, slaapkamer of kantoor te verhogen. Kleed Je Huis Aan Met Planten Voor Minder Droge Lucht. Dit is de enige tip die je wat geld kost, tenzij je stekjes van planten van familie of vrienden krijgt. Planten geven constant kleine beetjes vocht af via hun bladeren en kunnen bovendien meteen helpen om de lucht in je huis te zuiveren.


Gevolg: veel mensen worden met allerlei kwaaltjes wakker. Oorzaak: droge winterlucht. Hier lees je hoe dat kan en wat je kunt doen om de kwaaltjes te verminderen. Buiten slaat de regen tegen de ruiten, maar binnen in huis is de lucht te.


Een gemiddeld gezin produceert tot liter vocht per dag in huis door koken, douchen of wassen, maar ook gewoon door adem te halen.

Als dit vocht in de woning blijft, kan dit leiden tot gezondheidsklachten en schimmel in huis. Het is dus goed om eens naar de luchtvochtigheid in huis te kijken en wat u kunt doen om dit te verbeteren. Het zorgt voor een behaaglijke warmte in huis , maar helaas ook vaak voor een droge lucht. Over een droge lucht in huis bestaan de nodige misverstanden. Een te lage luchtvochtigheid kan vervelende gezondheidsgevolgen hebben.


Droge lucht kan leiden tot pijnlijke ogen. Daar is de relatieve luchtvochtigheid immers hoger dan in de rest van het huis. Vind luchtbevochtiger slaapkamer het nu op Kensaq. De grootste collectie wasdrogers!


Wasdrogers tegen de laagste prijzen. Een kriebelhoest is een droge hoest zonder slijm, die wordt veroorzaakt door irritatie in de keel. Als je eenmaal begint met hoesten, lukt het bijna niet meer om ermee op te houden. En helaas: hoe meer je hoest, hoe erger je slijmvliezen beschadigen.


Het vocht wordt zo minder snel aan de huid onttrokken. Ook een hydraterend gezichtsmasker kan wonderen doen. En droge nagelriemen worden soepeler met een druppel olie of een rijke crème.


Vochtarme lucht in huis is ook niet goed voor houten vloeren, meubels en muziekinstrumenten. Zo kan parket door de droge lucht gaan scheuren of krimpen. Zelfs muziekinstrumenten, zoals piano, gitaar, harp en cello, kunnen vals gaan klinken door droge lucht in huis.


Ook voor planten en huisdieren is een goede luchtvochtigheid belangrijk, zodat zij net als jij gezond blijven. Droge neus: oorzaken en droog neusslijmvlies verhelpen Een droge neus of droog neusslijmvlies kan erg ongemakkelijk zijn en soms zelfs pijnlijk en gênant. Bij een droge neus is je neusslijmvlies uitgedroog wat kan zorgen voor nare wondjes en korsten.


Wanneer je neus droog is, is er een algemeen gebrek aan vocht in je neusgangen. Te vochtige lucht thuis is eveneens ongezond Niet alleen te droge lucht maar ook te vochtige lucht is ongezond. Bij een te hoge vochtigheidsgraad van boven de gedijt de huismijt prima, wat bij een aantal mensen allergische reacties kan opleveren.


Ook ruikt het dan niet fris meer in huis en kan er schimmelvorming optreden. Bij droge ogen heeft u bijvoorbeeld een branderig, moe, zanderig, jeukend of geïrriteerd gevoel in uw ogen. Uw ogen kunnen rood zijn en veel tranen, u kunt wazig zien en dichtgeplakte oogleden hebben.


Droge ogen door lezen en kijken naar een beeldscherm? Probeer dan regelmatig te knipperen. Hang een bak water aan de. Maar wat kan ik hier aan doen ? Je krijgt altijd alleen tips tegen een te vochtig huis.


Wat kan ik verder doen om te zorgen dat het in mijn huis minder droog is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts