vrijdag 13 december 2019

Klimhortensia

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Achteraf Betalen - Snelle Levering - 10. Tuinierplezier begint hier op Bakker. Kwaliteit voor lage prijs.


Na de bloei kan u de klimhortensia in model snoeien.

Is de klimhortensia te groot geworden? In de zomer erop zijn er dan geen bloemen, maar de plant overleeft deze ingreep wel. Zoals de naam al aangeeft is dit een klimmende Hortensia, al kan hij ook als bodembedekker gebruikt worden. Als bodembedekker zal hij echter wel een meter hoog worden. Ook zonder klimobject is de klimhortensia een mooie struik van zo’n anderhalve meter hoog.


De klimhortensia bloeit van juni tot en met augustus en heeft prachtige grote witte schermbloemen. De tuinplant is uitstekend winterhard en haar stengels zijn stug en houtachtig. De stengels van de klimhortensia zijn houtachtig en erg stug.

Het blad van de klimhortensia is leerachtig en breed ovaal van vorm. Deze hortensia wordt gezien als ‘best of both worlds’, door enerzijds de pracht van een hortensia en anderzijds het gemak van een klimplant. De Hydrangea anomala ‘Petiolaris’, ook wel klimhortensia genoem is een mooie tuinplant om een muur mee te bedekken. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.


De volwassen hoogte van deze heester is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. En, hoe moet je klimhortensia ’s begeleiden? Wanneer moet je klimhortensia ’s bijknippen?


Met behulp van een handig stappenplan kun je het snoeiproces doorlopen. Hoe moet je klimhortensia snoeien? Een klimhortensia snoeien vereist de nodige aandacht, met name wanneer de klimtakken in rap tempo ontspruiten. Deze geweldige bloei is van juni tot September zichtbaar. De Hydrangea Petiolaris groeit niet erg snel, maar kan na zo’n tot jaar een hoogte bereiken van tot meter.


Ze groeit zowel in de hoogte als in de breedte en is daardoor mooi in de door jouw gewenste vorm en richting te leiden. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.

Hij hoeft niet gesnoeid te worden, maar hij kan dan wel tot meter hoog worden! De twijgen van deze klimplant zijn erg breekbaar. Hydrangea anomala petiolaris of klimhortensia in de volksmond is zelfhechtend en bloeit ook rijkelijk tegen een muur met noordelijke oriëntatie. Zet hem dus niet te dicht bij een speelveld of langs een druk belopen pad. Verder is de plant zeer goed winterhard.


Deze kleurt dan zeer opvallende wit. In de schaduw heeft de klimhortensia het beste klimresultaat, maar aan de zonzijde bloeit deze het rijkst. Span enkele draden waarachter de plant kan groeien. Daarna vindt ze haar eigen weg.


De hechtwortels van de klimhortensia veroorzaken geen schade aan een muur of pergola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts