vrijdag 13 december 2019

Mag piepschuim in de grijze container

Groot Assortiment Containers. Koop op rekening bij Manutan. Vergelijk aanbiedingen en profiteer direct. Piepschuim hoort bij het restafval. Op de milieubrengstations van ROVA kan piepschuim kosteloos worden ingeleverd.


In de grijze container dus, of in een normale vuilniszak in de daarvoor bestemde containers als je in hoogbouw woont. Foto: indebuurt Ede Veel piepschuim. Heb je heel veel piepschuim ? En is het schoon en droog? Dan kun je dit gratis inleveren bij het afvalbrengstation aan de Neonstraat in Ede.


Hetzelfde geldt voor tempex. Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak?


Milieu Centraal zet het op een rij. Videobanden en chipszakken mogen bijvoorbeeld bij het restafval. Iedereen kent het wel: als je een nieuw apparaat koopt krijg je daarbij op de koop toe ook een hoop verpakkingsmateriaal. Vaak zit een nieuwe wasmachine of magnetron stevig ingepakt in vormen van piepschuim. Deze worden vervolgens vaak bijna achteloos in de Sortibak ( de grijze container ) gegooid.


De Vries is een plek waar niet alleen recycling plaatsvindt, maar ook up-cycling. Maak van piepschuim niet langer een afvalstroom, maar een hoogwaardige grondstof voor fabricage van isolatie voor duurzame woningbouw. Veelal gebruikt voor isolatie vanwege zijn schokabsorberende eigenschappen.


U kunt het kwijt in uw grijze restafvalcontainer. Staat het product dat u zoekt er niet bij? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. U ontvangt dan per e-mail een advies over de juiste afvalbak voor het product dat u wilt afdanken. De warmte gaat naar huizen, kassen en industrie in de omgeving van de centrales.


We hebben de meest voorkomende afvalstromen onder elkaar gezet met wat er wel in de afvalcontainer mag en wat niet. Dit kan per afvaldienstverlener enigszins verschillen, dus vraag altijd wat de acceptatievoorwaarden zijn. Dan is de kans groot dat u net als veel andere inwoners gebruikmaakt van verschillende containers aan huis. Wij delen wat u weggooit in de groene, blauwe, oranje en grijze containers én hoe u een extra container kunt aanvragen.


Bekijk de website voor meer informatie. Vind een verhuurbedrijf om de hoek. Afval dat je niet meer verder kan scheiden voor hergebruik of recycling mag bij het restafval.


We legen de grijze container eenmaal in de twee weken. Dat mag ook een grijze zak zijn. U kunt ook eenvoudig de ophaaldagen van uw containers op de website van MijnAfvalwijzer zien.


Hoe laat mag u uw container op de ophaaldag aan de straat zetten? Oud papier en karton kunt u kwijt in de grijze container met blauw deksel. In Nederland wordt wereldwijd gezien het meeste papier en karton gerecycled.


Een erg goede zaak, want oud papier is een belangrijke grondstof voor nieuw papier. Plastic verpakkingsafval Wel Niet Flessen voor frisdrank, water, melk, azijn etc. Knijpflessen voor sauzen, olie etc.


De container is vol genoeg, er mag geen materiaal meer worden ingeworpen omdat de container anders te vol raakt om veilig te kunnen worden afgevoerd. De container is nog leeg en moet ook leeg blijven omdat nog niet zeker is voor welke stroom materiaal deze gaat worden gebruikt. Als de groene container stuk is, wordt deze gratis geruild of gerepareerd. Ruilen van uw huidige container voor het grote model of het kleine model en de aanvraag van een extra groene container is gratis. In Den Bosch wordt het plastic afval niet standaard van het gft-afval gescheiden.


Daarom mag je het plastic afval in de grijze container weggooien. Nadeel is wel dat je hiermee bak sneller vol hebt en je het milieu niet ten goede komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts