woensdag 9 oktober 2019

Hommel steken

In het uiterste geval kan een hommel steken door de angel in de huid te brengen. De steek van hommels is slechts pijnlijk en niet gevaarlijk, tenzij men allergisch is. Het uit angst bewegen van de armen of een slaande beweging kan ervoor zorgen dat de hommel zich bedreigd voelt en gaat steken.


Slechts wanneer ze geen andere uitweg zien steken ze. Probeer hommels dus niet agressief te maken of in het nauw te drijven.

Ga niet lopen slaan naar een hommel en pak ze absoluut niet vast. Zorg er tevens voor dat je geen alcohol of parfum draagt. Ook de geur van armbandjes en horloges kan hommels aantrekken.


Bij de honingbij bevat de angel wel weerhaken. Wanneer een honingbij tracht de angel terug te trekken, scheurt dan ook de angel, compleet met gifblaas, van het achterlijf los. Allergische reacties hebben de neiging om ernstiger te worden bij herhaling. Bij verscheidene steken is de kans op een ernstigere allergische reactie dan ook groter.


Kruisreactie met bijengif.

Omdat hommel - en bijengif gelijkaardige eiwitstructuren bevatten, zijn sommige mensen zowel aan hommels als aan bijen overgevoelig. Een typisch voorbeeld van opgang, bloei, ondergang en wederopstanding. Maar een wespennest in de tuin kan hinderlijk zijn.


Inderdaa ze kunnen alle drie steken , maar als ze het doen is het steeds onze schuld. Hommels kunnen absoluut steken. Deze kan meermaals gebruikt worden en blijft dus niet achter in de huid.


Vrouwtjes steken Bij wespen, hommels en bijen zijn het enkel de vrouwtjes die kunnen steken , aangezien bij hen de angel deel uitmaakt van het voortplantingsorgaan. De wesp en de hommel kunnen meerdere keren steken , omdat zij een gladde angel hebben die kan worden teruggetrokken. Een nest, dat niemand tot last is, mag nooit en te nimmer verhuisd worden.


De angel is een legboor waar de eitjes uitkomen. Bedenk dat de hommel een beschermde insectensoort is. Dus bedenk goed wat je doet! Het verhuizen van een nest is nogal een onderneming en ook niet helemaal ongevaarlijk. Ook hommels kunnen steken ! Veel mensen denken dat hommels niet kunnen steken , maar ook hommels hebben een angel.


Het is de enige hommel met een oranjebruin behaard borststuk in combinatie met een witbehaarde achterlijfspunt. Deze soort nestelt graag in holle bomen en vogelnestkastjes.

Hond gestoken door hommel. Bij verstoring van de nesten zijn ze veel eerder dan andere hommels geneigd om te steken. En dat, terwijl ze helemaal niet op elkaar lijken!


De hommel wordt erg vaak verward met de bij. Een hommel is die ronde, pluizige loebas die van bloem tot bloem door je tuin zoemt. Ze steken alleen in uiterste noo bijvoorbeeld als ze klem komen te zitten of de dood in de ogen kijken.


Honingbijen zijn niet agressief, maar zullen steken als ze zich bedreigd voelen. Dit betekent meteen ook het einde van hun leven. Aangezien de angel van een bij met weerhaakjes bezet is, blijft deze steken in de huid van het slachtoffer. Als de bij zich probeert los te trekken scheurt hij de angel met de gifblaas los van zijn achterlijf.


Ons aanbod bestaat uit diverse betrouwbare occasions en merken. Kom langs in onze showroom in Etten-Leur. Onderling wordt door de bij, de hommel en de wesp wel eens gevochten om hun woning te beschermen tegen indringers. Dat vechten gaat meestal samen met bijten en deze gevechten kunnen heel erg heftig zijn.


Elkaar steken zal wel worden geprobeerd. Dat kan je soms ook zien aan hun houding: ze hebben dan een gekromd lichaam. Bijvoorbeeld als ze klem komen te zitten. Hierbij leggen hommels zich op hun rug en steken met hun angel.


Een steek is vervelen maar is meestal snel over met een beetje anti-insectenzalf, zoals Azaron of Nestosyl. Laat de hommel uit het water drinken. Je zult zien dat de hommel langzaam weer kracht opdoet.


Je helpt niet alleen het diertje, maar ook het hele nageslacht. Bang voor stekende hommels. Misschien irriteer je je aan het feit dat er een hommel om je heen vliegt en dat je bang bent dat ze steken ? Een geruststelling: hommels steken vrijwel nooit.


Ze steken pas als ze zich in het nauw gedreven en dus bedreigt voelen. Een steek van een hommel zorgt voor pijn die toch enkele uren kan aanhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts