Jouw nieuwe favoriete zwembad kopen? Meet de alkaliniteit regelmatig en voeg indien nodig TA plus of TA min toe. H-waarde, desinfectie en alkaliniteit zijn nauw met elkaar verbonden. Zwembadplein helpt u met het testen van uw zwembadwater op pH-waarde en alkaliteit.
Alkaliniteit in een zwembad. Zo zwemt u altijd in gezond zwembadwater en kunt u optimaal genieten.
De pH-waarde van dit water zal minder snel afwijken. De alkaliniteit hoeft niet gemeten of aangepast te worden. TA ( alkaliteit ) zorgt ervoor dat uw pH waarde stabieler blijft. De kans op een grote verandering in pH waarde wordt dus verminderd.
Deze verandering komt vaak voor bij weersomstandigheden zoals onweer. Sterker nog: met die hoge watertemperatuur die je hebt moet je juist zorgen dat er voldoende wordt gefilterd om het bad schoon te houden en te zorgen dat het chloor goed in het zwembad komt. Is de alkaliteit van je zwembad te hoog? Met TA min kun je de alkaliteit verlagen.
Hoeveel je toe moet voegen?
Houd de volgende regel aan: 1gram TA- poeder per 10. Invloed van alkaliteit op de pH-waarde. TA waarde met ongeveer ppm. Zo gaven wij al aan dat de alkaliteit eigenlijk als buffer werkt om plotselinge dalingen in de pH-waarde tegen te gaan. Als de alkaliteit van het water te hoog is kun je de pH-waarde heel lastig aanpassen.
Het is daarom van belang om de alkaliteit stabiel en niet te hoog of te laag houden. Een stabiele pH-waarde wordt mede bepaald door de alkaliteit. Omdat de pH-waarde, alkaliteit en de desinfectie van zwembadwater nauw samenhangen, adviseren wij van ZwembadCompleet graag over de desinfecterende middelen voor jouw zwembadwater. Het chloorgebruik in zwembaden heeft weinig effect op het milieu. Een zwembad is een gesloten systeem en het zwembadwater komt dus niet in contact met het milieu.
Bij lozing van zwembadwater met een zeer hoog chloorgehalte of met een extreem lage pH waarde zou men wel van een schadelijk effect kunnen spreken. Zwembaden chemicalien berekenen voor pH alkaliniteit vrije chloor calcium hardheid volume en concentratie in ppm Diverse berekeningen zoals volume en toevoeging van chemicaliën voor zwembaden Een nauwkeurige dosering van chemicalien is een vereiste voor de conditie van uw zwembad. Zo maakt u de waterbalans op.
Wanneer hebt u gezond zwemwater? Het antwoord op die vraag is eenvoudig: als het water in balans is. Daarvoor dient u enig meetwerk te verrichten. Zoals de pH-waarde, de temperatuur, de calciumhardheid en de alkaliteit.
Als u een zwembad opstart dan is het goed om te weten wat de carbonaat hardheid is van uw kraan water. Wij gaan er bij het vullen van een zwembad altijd vanuit dat u het zwembad vult met kraanwater.
Kraanwater heeft een bepaalde hardheid daarom spreken we na het vullen van uw zwembad over carbonaat hardheid van uw zwembadwater. De term alkaliniteit of alkaliteit wordt gebruikt voor zuurbufferende capaciteit. Oftewel het vermogen van een oplossing om zuren te neutraliseren tot aan het equivalentiepunt van carbonaat of bicarbonaat (waterstofcarbonaat).
Een zwembad in de tuin is gezellig en staat garant voor hopen pret tijdens de warme zomermaanden. Toch kan een zwembad gevaren inhouden, vooral in combinatie met kinderen. Barrières en speciale toestellen kunnen die gevaren inperken.
Met volgende tips maak je je zwembad kindveilig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.