maandag 22 oktober 2018

Kieseriet meststof

Direct online te bestellen. Gereedschap bel of mail ons gerust. Kieseriet korrel is een natuurlijke bron van magnesium. Het aanwezige zwavel en magnesium in de meststof zijn wateroplosbaar waardoor het direct door de plant kan worden opgenomen.


Zorgt voor prachtige, diepgroene bladeren van alle.

Persoonlijk advies van specialisten Wereldwijde. Dit is een belangrijke magnesiumbemesting (Mg), die ook in de Biologische land- en tuinbouw mag worden gebruikt. Magnesium is van essentieel belang voor de fotosynthese. Mg is een bouwstof voor chlorofyl. Welkoop sierplantenmest bevat een hoog gehalte magnesium en zwavel.


Voor een goede ontwikkeling hebben de meeste gewassen naast stikstof, fosfaat. Zowel bladgewassen als sierplanten zullen donkergroen kleuren door gebruik van kieseriet. Bruinverkleuring van naalden van coniferen kan probleemloos worden voorkomen met deze magnesiummeststof.

Ook als extra groenmaker voor gazons kan kieseriet perfect dienen. Een meststof , speciaal voor de natrium-, kalium-, magnesium- en zwavelbemesting van suikerbieten en grasland. Zeer geschikt voor chloride gevoelige en magnesium behoeftige gewassen zoals aardappelen, bloembollen, fruit en. Aangezien salpeter in die tijd schaars was en vooral voor de buskruitfabricage werd aangewen had ook dit vooralsnog geen praktisch nut. Het direkte effect van een bemesting met kieseriet op het MgO gehalte in het voorjaarsgras loopt van jaar tot jaar uiteen.


Triferto biedt een range aan bemestingsconcepten. Deze meststoffen spelen in op specifieke gewasbehoeften, beïnvloeden bepaalde bodemprocessen of bevatten additieven die de efficiëntie van de meststof verbetert. En mocht je zelf eens ergens een meststof zien waar je interesse in hebt: kijk vooral achterop het pak, elke meststof , kunstmatig of organisch, geeft aan hoeveel N-P-K- en soms Mg het bevat. Het kan je helpen te beslissen welke meststof je zelf handig vindt voor je eigen tuin. Geschikt voor het vormen van bladgroen bij groentegewassen.


Voorkomt bruinverkleuring bij o. Dit zorgt voor een extra groene bladkleur van uw planten en het gazon. Vooral bij wintergroene hagen en heesters wordt kieseriet veelvuldig toegepast. Strooi de kieseriet rondom de planten uit. Bij gebrek aan vocht- of stikstof kunnen de bladranden geel worden. Heeft u uw buxus wel stikstof gegeven, kan een te droge grond of potkluit de oorzaak zijn dat de plant de stikstof niet op kan nemen.


Daar heeft de plant water voor nodig.

Voor de magnesiumbehoefte kunt u kieseriet meststof geven. Het magnesium komt snel vrij en zorgt voor een snelle opname door de plant. Tuinmest is een universele meststof voor de hele tuin met een langdurige werking. Deze organische meststof bevat alle voedingsstoffen en sporenelementen die planten van nature nodig hebben.


Ook bij zonnig weer kan deze meststof gebruikt worden omdat er geen kans op verbranding aanwezig is! Bij voorkeur in de maand februari of maart. In de zomer bemesten zorgt ervoor dat het gras, ondanks de drogere periode en het intensiever gebruik van het gazon, toch mooi blijft. Als u maar twee maal per jaar wilt bemesten, dan de zomer periode overslaan.


Maar bemest dan wel in het voorjaar het gazon met kwaliteit meststof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts