woensdag 17 oktober 2018

Gele frambozen

Voor een schoonheid die de tijd weerstaat: een jonger ogende huid dankzij onze wetenschap. Ontdek onze collecties op basis van waardevolle bronnen: platina, kaviaar en goud. MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief.


Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website. Een leuke groep frambozen zijn de gele frambozen.

Maar zelfs binnen de gele frambozen heb je verschillende soorten met verschillende eigenschappen. Ons assortiment bevalt maarliefst verschillende soorten gele frambozen. Over het algemeen zijn gele frambozen kleiner en minder lang houdbaar dan.


Aangezien frambozen ten vroegste half tot eind mei bloeien is nachtvorstschade zo goed als onbestaande. De meeste rassen die bij ons voorkomen zijn roodgekleur dit kan gaan van rozig-rood tot donkerrood. Ook gele frambozen worden de laatste jaren veel aangeplant.


Daarnaast bevatten frambozen eiwit en koolhydraten.

De energie-inhoud van 1g is 1kJ. Pas als hij vol rijp is, en er eigenlijk niet meer perfect uitziet, is hij lekker zoet. Er zijn twee soorten frambozen (Rubus idaeus).


Zomerframbozen oogst je in juni-juli en herfstframbozen oogst je van juli tot september. Plant beide soorten en geniet tot laat in de nazomer van verse frambozen. Ze groeien met lange slappe takken die je moet ondersteunen. De gele framboos is relatief onbekend.


Hij smaakt zoet, maar toch ietsje frisser dan zijn rode broer. Argument om voor een gele framboos te kiezen is dat die minder aantrekkingskracht op vogels zou hebben. Vogels associëren de gele kleur met onrijpe bessen en blijven er dus vanaf.


Gele frambozen worden altijd bijzonder aangekeken, en daarom verscheen de Fallgold (een bekende gele framboos) steeds vaker in tuinen. De Golden Everest is ook een gele framboos, maar dan met betere eigenschappen. Dit ras geeft iets grotere, lichtgele vruchten met een zoete smaak. De productie is vrij hoog, en de frambozen zijn mooi verspreid rijp. Rode frambozen zijn al heerlijk, maar gele zijn nog veel feestelijker.


Die hebben zoiets wonderbaarlijks als je ze ineens ontdekt aan een struik met hun ontroerend bleekgele snuitjes.

Om te weten hoe je de frambozen moet snoeien, moet je eerst weten welke soort je hebt. Meer informatie over het verschil tussen herfstframbozen en zomerframbozen. Herfstframbozen bloeien op het 1-jarige hout dat in het voorjaar uit de grond komt en moeten in de winter dan ook tot de grond toe afgeknipt worden. Een framboos is een verzamelvrucht van allemaal kleine vruchtjes.


De vorm kan verschillen van langwerpig, tot kegelvormig en rond en de meeste frambozen zijn roze of roo maar er bestaan ook gele frambozen. De framboos groeit in veel plekken in de wereld in het wild in veel verschillende kleuren van geel, tot oranje, rood of zelfs bruin en zwart. Gele frambozen en andere lichtgekleurde varianten hebben echter een veel lager percentage anthocyanen.


Men kan frambozen dus ook als een goede natuurlijke behandeling voor bepaalde kankers beschouwen. Sommige soorten zijn minder gevoelig voor schimmels dan anderen. Ook kunnen frambozen worden uitgekozen op basis van hoeveel en wat voor vruchten ze produceren. Kleine oranjerode of gele maden zuigen in de lente aan de stengels in scheuren van de bast en op plaatsen waar er gesnoeid werd. De opperhuid wordt op de plaats waar de larve zich bevindt roodpaars.


Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het merg samen met het citroenrasp, de mascarpone en suiker in een ruime kom en klop los.


Klop de slagroom in een andere kom met een mixer bijna stijf. Spatel de slagroom door het. In Nederland is vooral de roze framboos beken maar er zijn talloze variaties. Zo zijn er gele , rode, oranje, bruine en zwarte soorten. De roze soort wordt al sinds de 16e eeuw.


Van de herfstframbozen zijn er niet heel veel goede rassen. Frambozen struik Golden Everest is goed resistent tegen ziekten. De allerbeste is ’Autumn Bliss’ die van eind juli tot eind september vrucht draagt. Wist je dat er ook gele frambozen zijn? Fallgold’ is een bekende gele herfstframboos die goed verkrijgbaar is.


Hieronder vind je informatie over het kweken van frambozen , het snoeien van frambozenstruiken en andere tips met betrekking tot de vochtigheid van de gron ziekten en ongedierte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts