maandag 11 november 2019

Kathodische bescherming damwand

Bestel Bescherming bij fonQ. Kies uit producten vanaf € 100. In een bloempot natuurlijk!


Kathodische bescherming met opofferingsanoden – geschikt voor o. Bij dit systeem wordt er een dunne laag zink, aluminium, magnesium of andere onedele metalen (Anode) aangebracht op een edel metaal (Kathode).

Het onedele metaal zal eerder roesten (opgeofferd worden) dan het edele metaal. Bij een wisselende waterlijn varieert ook de werking van de kathodische bescherming met het gebied dat ondergedompeld is. Boven de waterlijn kan kathodische bescherming niet werken, daar stroom niet door lucht kan lopen. Door de potentiaal voldoende te verlagen wordt de anodereactie van ijzer tot ijzerionen zo sterk vertraagd dat hij praktisch te verwaarlozen is. Corrosie is dé vijand van leidingen, opslagtanks, damwanden , sluizen, zwembadfilters, betonwapening en andere metalen objecten in gron water of beton.


Ondergronds of onder water bevindende metaalconstructies, zoals pijpleidingen, opslagtanks en damwanden , zijn onderhevig aan corrosie. De corrosie gaan we tegen met kathodische bescherming van Hommema. De noodzaak van kathodisch beschermen De vraag of het nodig is kathodische bescherming toe te passen, hangt nauw samen met de te verwachten corrosie, de invloed daarvan op de veiligheid en de gewenste levensduur van de constructie.

Indien de corrosie-snelheid zeer laag is, of het zeer. Dit wordt ook wel kathodische bescherming doormiddel van vreemdstroom genoemd. Dit is niet geheel juist omdat het gaat om een spanning die op het te beschermen metaal wordt gedrukt. Na een rondreis door Europe leerde hij hoe je scheepsbuiken (vaak met koper bekleed) kon beschermen met blokken weekijzer. Ontwerp, installatie en onderhoud van kathodische.


De sluis wordt, gezamenlijk met de sluis in Hengelo, door Mourik in opdracht van Rijkswaterstaat opgeknapt. Een onderdeel van de renovatie is het beschermen van de verankerde stalen damwanden tegen corrosie. Er worden twee kathodische beschermingsmethoden onderscheiden: kathodische bescherming met opofferings anodes (zink- of aluminiumlegeringen) of kathodische bescherming met opgedrukte stroom. De eerste methode wordt vooral toegepast bij schepen en damwanden en de tweede methode vindt haar toepassing met name bij ondergrondse leidingen. Naast deze controlemetingen, worden allerlei gerelateerde metingen en inspecties uitgevoerd.


Vandervelde Protection heeft een omvangrijk en goed uitgerust team van meettechnici en inspecteurs voor het uitvoeren van diverse inspecties, keuringen, testen en andere metingen. Aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid brengt Vogel KB de kathodische bescherming aan om de draagconstructie te beschermen tegen de afname van de wapening veroorzaakt door corrosie. Om de wapening tussen de verschillende constructiedelen te koppelen dient deze te worden vrijgemaakt. De kathodische bescherming is bijzonder geschikt voor damwandconstructies met een getijdenlijn, en waar een sanering of vernieuwing te kostbaar is.


Damwanden met een kathodische bescherming vereisen speciale constructieve maatregelen, waarmee men derhalve reeds in de ontwerpfase rekening moet houden. Metaal dat in de grond of onder water is geplaatst moet beschermd worden tegen corrosie.

Ondergrondse pijpleidingen, damwanden en zwembadfilters werken alleen goed wanneer het materiaal in optimale conditie is. U krijgt graag meer informatie of een offerte voor het monteren van kathodische beschermingen ? Of u zoekt een expert in anodische bescherming ? Neem dan vrijblijvend contact op. Daarmee is een basis gelegd voor een gemeenschappelijke aanpak.


Animatie over het toepassen van kathodische bescherming. Winter Night Jazz Music - Stress relief - Relaxing Cafe Jazz Music For Sleep, Work, Study. Optimale kathodische bescherming kan alleen worden bereikt door een slimme combinatie van actieve ėn passieve kathodische bescherming.


Alle andere oplossingen zijn slechts compromissen. Jurgen De Mezel, Certified Cathodic Protection Engineer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts