woensdag 13 november 2019

Winterheide planten

Grootste aanbod tuinartikelen. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen.

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Laat je wintertuin stralen met deze doorzetter. Planten zie onze aanbiedingen! Als de meeste planten hun winterslaap houden, kun je altijd nog terugvallen op winterheide om een beetje kleur in je tuin te krijgen, zelfs als het sneeuwt.


Kleine bloemetjes, toch heel veel kleur, dat is het geheim van winterheide (officieel: Erica carnea).

Winterheide zorgt juist voor kleur in een periode met weinig bloeiende planten. Juist daarom is het gebruik van deze plant in uw tuin al het overwegen waard. De twijgen groeien meer in de breedte en minder in de hoogte dan bij zomerheide. In de winter zijn de meeste tuinplanten in ‘winterslaap’, maar het heideplantje niet.


Deze zorgt in hartje winter voor wat kleur in de tuin. Deze robuuste tuinplant met kleine bloemetjes is er eentje om van te houden! Het stoere plantje wordt zo’n centimeter hoog en is daarom bijzonder geschikt om vooraan in de border of in potten te planten.


Uiteraard bloeit de winterheide (Erica carnea en Erica x darleyensis) tijdens de winter. Hieronder vindt u een beschrijving van de verzorging. Dit betekent dat ze minder geschikt zijn voor kleigrond en kalkrijke grond. Over het algemeen kunnen deze planten goed groeien op een wat drogere bodem. De winterheide is uitermate geschikt om je tuin in de winter een beetje kleur te geven.


Het is een kleine heester die altijd groen is. Als alle planten hun winterslaap houden bloeit de winterheide , zelfs wanneer het sneeuwt. Nadat de winterheide halverwege het vroege voorjaar is uitgebloei moeten de uitgebloeide, bruine bloemen in april met een heggen- of buxusschaar afgeknipt worden.


Zo’n snoeibeurt bevordert een stevige groei van nieuwe scheuten waaraan nieuwe bloemen zullen verschijnen.

De planten die het bij jou nu slecht doen kun je inderdaad het beste terug snoeien. Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels.


Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! De bloemen van winterheide raken uitgebloeid in het voorjaar, deze oude bloemetjes kunt u dan wegknippen. Maar als het hele plantje dood gaat, dan ligt het denk ik aan de standplaats (ze staan graag in de halfschaduw tot zon), grondsoort (heide is geen liefhebber van kleigron en heeft zure grond nodig) of gebrek aan water.


Het grootste online winkelcentrum. Winterharde potplanten zijn planten die ook in de winter in potten gehouden kunnen worden. Sommige planten zijn geliefd omwille van hun prachtige bladkleuren, andere zijn dan weer populair omdat ze het balkon opvrolijken met fel gekleurde bloempjes of bessen. Een aanrader is winterheide of Erica carnea, een sterk en charmant winterhard plantje.


Heide planten zijn makkelijk te houden heesters. Dopheide Erica en Calluna vulgaris zijn fraaie laagblijvende heesters voor de border. De Erica heide is winter bloeiend en is een goede tapijtvormende heester.


Dopheide kent honderden varianten waarbij winterheide (Erica carnea) een van de beste winterharde is. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Let wel op dat er geen vorst meer voorspelt wordt!


Je kan simpelweg de uitgebloeide bruine bloemen afknippen, maar moest je dit eens een jaartje vergeten, is dat ook geen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts